6 de mayo de 2021 | Actualizado 21:18

La inmologística advoca per la col·laboració públic-privada per a generar sòl a Catalunya

La taxa de disponibilitat frega el 3% en el global del territori català, un percentatge que descendeix al 1,2% en la primera corona
Damià Calvet (Territori i Sostenibilitat) durant la seva intervenció en la clausura de l'esdeveniment | Cambra de Comerç de Barcelona

La creixent demanda interna i la tendència alcista de les importacions i exportacions evidencien la necessitat de desenvolupar o reconvertir sòl inmologístic de qualitat a Catalunya. L’informe ‘La logística, un motor per a Catalunya’, elaborat per la Cambra de Comerç de Barcelona i la Unió de Polígons Industrials de Catalunya (UPIC), ha subratllat la necessitat de fomentar la cooperació público-privada per a per a assegurar la competitivitat del sector. “Estem perdent oportunitats i tenim un potencial immens per les nostres característiques geogràfiques”, ha declarat la directora general de Savills Aguirre Newman a Barcelona, Anna Gener. En aquest sentit, ha afegit que “un dels motius pels quals no s’està planificant suficient sòl logístic és perquè els ajuntaments, que tenen la clau de l’urbanisme, són reticents a això”.

“Un dels motius pels quals no s’està planificant suficient sòl logístic és perquè els ajuntaments són reticents”
Anna Gener Directora general de Savills Aguirre Newman en Barcelona

D’aquesta manera, la logística lluita per a trencar amb l’estigma que l’encasella com una activitat de poc valor afegit, per a reivindicar el seu paper clau en l’economia catalana. El conseller d’Empresa i Coneixement de la Generalitat, Ramon Tremosa, també ha participat en la presentació de l’estudi i ha reconegut que “costa molt explicar als alcaldes, sindicats i actors” que la logística ja no s’associa solament al pas continuat de camions. “El sector genera productivitats altíssimes i, per tant, pot pagar salaris més elevats”. Entre altres, les dades aportades apunten al fet que la logística agrupa 7.119 empreses a Catalunya i genera un Valor Agregat Brut (VAB) equivalent a 29.000 milions d’euros, el 13,9% del total.

“En els últims anys, veiem que la demanda d’espai logístic s’està incrementant i la pandèmia encara ho ha accelerat més, una demanda que sovint es veu frustrada per no trobar disponibilitat”, ha afegit Anna Gener. Amb una taxa de disponibilitat del 3% en el global del territori català i del 1,2% en la primera corona, el director general de Prologis a Espanya, Cristian Oller, ha recordat que “hem de treballar tots junts per a agilitar els processos en l’obtenció de permisos i la creació de noves pastilles logístiques”. Així mateix, ha destacat que “és especialment preocupant la falta de disponibilitat en la primera i segona corona de Barcelona a un preu competitiu que puguin pagar els marges de les empreses logístiques i de retail”.

“Hi ha 500.000 metres quadrats de demanda anual en el mercat per a ocupar naus”
Ignacio García Cuenca Director general de Goodman España

Per part seva, el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet, ha coincidit en destacar la importància que el sector públic i privat treballin de manera coordinada. “Cal realitzar una planificació flexible i urbanitzar sota demanda”, ha defensat. “Si som capaços d’asseure en una taula al promotor, a l’ajuntament i a la Generalitat, no se’ns escaparà cap oportunitat”. No obstant això, també ha recordat que la complexitat orogràfica del territori i la concentració de determinades activitats en algunes zones “a vegades tornen inviables determinats plantejaments”. Així mateix, ha posat en valor l’atractiu d’altres ubicacions més enllà del centre de Barcelona, com la zona sud de Catalunya.

“L’oferta que existeix actualment és 270.000 metres quadrats a Catalunya i hi ha 500.000 metres quadrats de demanda anual en el mercat per a ocupar naus”, ha assenyalat, al seu torn, el director general de Goodman España, Ignacio García Cuenca. De fet, el 67% de la nova superfície prevista per a 2021 ja es troba avui dia precontractada. Per a solucionar aquest repte, el directiu de Goodman ha proposat dissenyar projectes “moderns i sostenibles” on avui dia se situen naus obsoletes, així com créixer en vertical en les zones on el sòl és més escàs. Així mateix, en l’àmbit de la sostenibilitat, ha recordat que Catalunya disposa de 8 milions de metres quadrats de cobertes on podrien instal·lar-se plaques fotovoltaiques. “La producció que es produiria podria proveir a gran part de la població”, ha assegurat.

“Cal realitzar una planificació flexible i urbanitzar sota demanda”
Damià Calvet Conseller de Territori i Sostenibilitat

També el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, ha assenyalat que “les raons per les quals a vegades ens suspenen plans directors urbanístics que poden generar grans oportunitats per al territori i que han costat anys de consens són peculiars” i que “tenim un urbanisme molt judicialitzat”. No obstant això, Damià Calvet ha recalcat que “la logística ha estat una prioritat per a la Generalitat des dels seus inicis”, per exemple, amb la creació d’empreses públiques com Incasòl o Cimalsa. En 14 anys, la superfície logística construïda a Catalunya ha crescut en tres milions de metres quadrats i ha creat en l’àrea de Barcelona 128.000 llocs de treball.