18 de mayo de 2021 | Actualizado 15:11

El port de Barcelona oferirà més espai logístic per a l’ecommerce

Incrementar els tràfics ferroportuaris internacionals i en el curt radi també són objectius del seu nou pla estratègic
ZAL del port de Barcelona

El Pla Estratègic 2021-2025 de l’Autoritat Portuària de Barcelona contempla que l’entitat reforci el seu rol com a centre de distribució per a companyies vinculades al comerç electrònic. “Un dels grans objectius del pla és incrementar el sòl logístic a disposició de les empreses que treballen l’ecommerce”, ha detallat el cap d’Estratègia de Negoci del port, Jordi Torrent. “Busquem reduir l’impacte mediambiental d’aquesta activitat i consolidar Barcelona com a un centre de distribució a Espanya i Europa per a empreses que venen per canals electrònics, així com per a la resta, que continuarà funcionant”.

En relació amb això, el cap de Projectes Estratègics i Innovació del port, Carles Rúa, ha explicat que “a Barcelona tenim un factor clau per potenciar el comerç electrònic, que és la proximitat amb l’aeroport”, de forma que les empreses poden utilitzar tant el canal d’entrada marítim com aeri posicionant-se en una única ubicació. Torrent ha recordat, així mateix, que el complex portuari compta “amb unes característiques que el diferencien d’altres ports, amb una ZAL amb empreses finals que gestionen aquest tipus de tràfics”. Per això, ha manifestat que “comptem amb una relació molt directa amb les seves necessitats i amb la possibilitat d’acompanyar-les en el seu creixement i intentar reduir la petjada mediambiental”. També en l’àmbit de la sostenibilitat, el cap d’Estratègia del port ha manifestat que “els ports ens hem guanyat mala fama, però s’ha de diferenciar entre ports industrials i no industrials” i que “el nostre impacte en la qualitat de l’aire és reduït comparat amb altres que disposin, per exemple, de refineries”.

“Hem estat molt bons en atraure el tren dels tràfics que van més enllà de Catalunya i menys en el curt radi”
Jordi Torrent Cap d’Estratègia de Negoci del port de Barcelona

Per altra banda, el pla estratègic també contempla actuacions en infraestructures ferroviàries amb noves terminals en la llera del riu Llobregat i els accessos al port. “Hem estat molt bons a l’hora d’atraure al tren els tràfics que van més enllà de Catalunya i menys en el curt radi”, ha reconegut. A més de fomentar aquest tipus de tràfics de curta distància, la voluntat del port és “incrementar els serveis internacionals ferroviaris amb nous instruments dels quals ens dotarem en els propers anys”, segons Torrent. Juntament amb les línies de transport marítim de curta distància, l’entitat portuària calcula que aquest 2020 s’han superat els 750 milions d’euros d’estalvis que representen els costos externs de l’activitat si la mercaderia s’hagués transportat per camió.

En els propers cinc anys, l’entitat desenvoluparà així mateix altres actuacions com la concentració de l’activitat de contenidors en la zona sud del port, l’ampliació del moll adossat o l’ampliació de la zona del short sea shipping. “Aquestes infraestructures responen a una doble necessitat: la demanda del mercat i el smart port que volem ser”, ha detallat Carles Rúa. “Hi ha un canvi en el model de consum que ens afecta com a ports i la nostra obligació és ser suficientment àgils com per adaptar-nos a les demandes dels nostres consumidors i clients”. D’aquest forma, Barcelona es convertirà “en un port logístic on a més de transportar, fem un transport de mercaderies que ajudi a la cadena a arribar al consumidor final”.

DESENVOLUPAMENT DEL HUB D’INNOVACIÓ
L’autoritat portuària també preveu aprofitar la innovació de Barcelona per “desenvolupar un districte tecnològic vinculat a l’economia blava”, segons ha detallat Rúa. “Tenim el Pier 01, però de cara al futur esperem desenvolupar nous espais per fomentar aquesta innovació”. En relació amb això, el pla estratègic inclou la creació de 400.000 llocs de treball dins del port fins al 2025. “Tenim l’oportunitat de desenvolupar nous negocis i crear alguns llocs de treball que seran nous, però que ens obren montes oportunitats”, ha afegit el cap de Projectes Estratègics i Innovació.