17 de mayo de 2021 | Actualizado 18:44

BEST inaugura l’era dels portacontenidors a gas en el port de Barcelona

El ‘CMA CGM Scandola’, construït el 2020, disposa d’una capacitat de 14.800 teus i fa la ruta entre Àsia i el Mediterrani
BEST

La terminal de Hutchison Ports en el port de Barcelona, BEST, ha acollit en les seves instal·lacions el primer vaixell propulsat amb gas natural liquat (GNL) de la naviliera CMA CGM. “Es tracta del primer vaixell portacontenidors que utilitza aquesta font alternativa d’energia en arribar al port”, han destacat des de la companyia. En concret, ‘CMA CGM Scandola’ pertany a un servei de la companyia marítima que uneix Àsia amb el Mediterrani, el MEX 1. Amb 366 metres d’eslora i 51 de mànega, l’embarcació disposa d’una capacitat de 14.800 teus i va ser construïda l’any 2020.

“Avui en dia, el marítim és el mode de transport de mercaderies relativament més eficient i sostenible”, ha assegurat el director general de Hutchison Ports Best, Guillermo Belcastro. “Les navilieres ja estan fent grans inversions per minimitzar l’impacte des del punt de vista ambiental i, en BEST, estem alineats amb els mateixos objectius i preparats per rebre aquest tipus de vaixells”.

BEST aspira a esdevenir la primera terminal de contenidors a Espanya amb molls electrificats

Per altra banda, BEST treballa amb l’Autoritat Portuària de Barcelona en diverses iniciatives per millorar la sostenibilitat de la seva terminal semiautomàtica, com per exemple el projecte Shore Power. D’aquest forma, la companyia aspira a esdevenir la primera terminal de contenidors a Espanya que tindrà el seu moll electrificat.

“Els vaixells atracats podran connectar-se a la xarxa elèctrica mentre estan carregant i descarregant contenidors en la terminal i així reduiran la petjada de carboni en el port de Barcelona”, han assegurat des de BEST. Juntament al seu disseny operatiu basat principalment en energia elèctrica, la terminal treballa així per posicionar-se com a una de les més sostenibles en l’àmbit del Mediterrani.