9 de mayo de 2021 | Actualizado 8:59

Mecalux dissenya i implanta un magatzem automàtic per a Natura Bissé a Barcelona

El sistema d’automatització agilitza l’enviament de material per al packaging a les línies de producció i recull els productes acabats
Mecalux

La marca cosmètica Natura Bissé ha inaugurat un nou magatzem automàtic connectat al seu centre de producció a Cerdanyola del Vallès (Barcelona). En concret, l’especialista en solucions d’emmagatzematge Mecalux s’ha encarregat d’implantar una sitja automàtica per abastir les seves línies de producció, així com d’assessorar en les necessitats logístiques de la companyia. “El fort creixement experimentat en els darrers anys ha obligat Natura Bissé a remodelar les seves operatives logístiques per a què evolucionin al matrix temps que el seu negoci”, segons ha manifestat Mecalux.

“L’automatització ens ha permès reduir costos logístics i incrementar flexibilitat”
Pilar López Directora industrial de Natura Bissé

La solució dissenyada i implantada consta d’un magatzem automàtic per a pallets amb dos passadissos de 70 metres de longitud, un per a productes acabats i l’altre per a components per a l’envasat i el packaging. Així mateix, en cadascun d’ells hi opera un transelevador que agilitza l’extracció i depòsit de pallets, seguint les instruccions del sistema de gestió de magatzems de Mecalux Easy WMS. “L’automatització ens ha suposat una reducció de costos logístics i un increment de la flexibilitat productiva”, ha manifestat la directora industrial de Natura Bissé, Pilar López. “Hem flexibilitzat la planificació de totes les operatives i podem elaborar els nostres cosmètics sense interrupció”.

El nou magatzem es connecta directament al centre de producció mitjançant un elevador ubicat al final del passadís, on es troben els components. “Aquesta solució de transport automàtic agilitza l’enviament de material per al packaging a les línies de producció, a l’hora que recull els productes acabats per ubicar-los en el nou magatzem”, han assegurat des de Mecalux. Així mateix, Easy WMS permet a la marca cosmètica un major control de la mercaderia i assegurar la traçabilitat completa dels articles en temps real. El software també s’encarrega d’automatitzar els moviments amb un conjunt de regles i algoritmes en funció de la planificació logística de la companyia.