9 de mayo de 2021 | Actualizado 8:59

Palibex internacionalitza els seus serveis en tres països d’Europa a través del hub de Barcelona

El model replicarà al de l'operador a Espanya i enviarà paleteria urgent des de la capital catalana a França, Itàlia i Alemanya en 48 hores
Palibex

La xarxa de transport urgent de mercaderies Palibex ha anunciat l’estrena dels seus serveis fora d’Espanya a través del hub logístic que l’empresa va obrir fa un any a Barcelona amb la intenció d’afavorir precisament la connexió amb altres punts d’Europa. Els primers serveis abasten els mercats de França, Itàlia i Alemanya i es focalitzaran a replicar el model en funcionament a Espanya per a paqueteria express i caràcter urgent d’importació i exportació amb temps de trànsit de 48 hores des de Barcelona a qualsevol dels tres destins. El conseller delegat de Palibex, Jaime Colsa, ha qualificat aquest moviment com “el projecte més important de 2021 en un moment dolç”.

8.000 palets a final d'any

L’objectiu és moure 8.000 palets fins a final d’any en els tres països dins de cinc o sis mesos

En una trobada online amb la premsa, el director internacional de la xarxa, Lluís Gay, ha detallat que els resultats que estan mostrant aquests nous mercats estan oferint “una evolució espectacular per a haver partit de zero”. Avui dia, la companyia mou 70 palets diaris i està obtenint bones respostes en els mercats italià, francès i alemany, en aquest ordre. Des de Palibex s’han marcat com a objectiu haver gestionat a la fi de 2021 8.000 palets en els tres països començant dins de cinc o sis mesos, però asseguren que aniran pas a pas en les oportunitats de negoci que puguin sorgir. “El camí que queda és immens, però no tenim pressa”, ha afirmat Gay. En aquest sentit, l’operador ha assegurat que estendran la internacionalització dels seus serveis a més països europeus, encara que no han concretat data. “L’important és replicar el model de negoci que tenim a Espanya i consolidar-lo per a després atacar diferents mercats, triguem el que triguem”.

“L’important és replicar i consolidar el model d’Espanya, triguem el que triguem”
Lluís Gay Director internacional de la xarxa de Palibex

La intenció de Palibex és donar servei de transport urgent a càrregues de gran consum i a qualsevol mercaderia susceptible de necessitar un temps de trànsit curt, tant en importació com en exportació, seguint el model implantat a Espanya. Per a això, Palibex gestionarà els lliuraments amb distribuïdors especialitzats en palets, com el Grup Volupal (França), Libra Logistics (Alemanya), centrats en trànsits de 24 hores per tot el país, i BRP Bartolini (Itàlia), que cobreix un radi de 600 quilòmetres en un dia des de la seva terminal de Gènova. “Totes aquestes empreses són més grans que nosaltres en termes de volum perquè els seus mercats també ho són, però han vist la nostra rapidesa en lliuraments”, ha afirmat Lluís Gay.

CREIX EL VOLUM DE PALETS MOGUTS EN L’ÚLTIM MES
El volum de moviment palets de la xarxa de Palibex s’ha incrementat el 20% en termes interanuals de març de 2020 a març de 2021. Jaime Colsa ha defensat que aquestes dades del primer trimestre “són magnífiques i vénen a demostrar el treball que hem fet durant l’últim any, malgrat la pandèmia”. Destaca, a més, diversos rècords aconseguits, com la xifra de 74.600 palets moguts el mes passat i la taxa del 97% de puntualitat en lliuraments. “Tot això és un signe que tenim una xarxa molt sòlida i molt madura. Fa un any, aquestes xifres ens haurien semblat un somni”.

PALIBEX REFORÇARÀ LA XARXA AMB NOUS FRANQUICIATS
Per part seva, Jaime Colsa ha informat que la companyia està renovant la seva cartera de franquiciats amb la incorporació d’empreses, com Campillo Palmera (Albacete), Transverdú Logística (Conca) o Transportes Logísticos (Huesca), per a millorar els baixos indicadors de qualitat d’alguns serveis. “L’objectiu és substituir a diverses franquícies perquè el nivell no era l’adequat al que nosaltres aspirem”, ha explicat. Al mateix temps, han desenvolupat un servei d’atenció al franquiciat (DAF) a Madrid i un altre a Barcelona de caràcter internacional per a donar resposta a qualsevol necessitat o servei de les mercaderies que transiten tant en importació com en exportació.