17 de mayo de 2021 | Actualizado 18:44

El fons Puertos 4.0 finançarà quatre projectes del port de Barcelona

El projecte KIM i Open Info API pertanyen a la categoria d’intraemprenedoria i 3D-PNS i Freight4all a la d’idees generals
World Trade Center de Barcelona, edifici que acull la seu de l’Autoritat Portuària de Barcelona | E.M.

El fons d’innovació oberta Puertos 4.0 ha seleccionat quatre idees de les comunitat portuària de Barcelona per al seu finançament. Dues d’elles s’han presentat dins de l’apartat d’intraemprenedoria, dirigit a fomentar la innovació per part dels treballadors dels ports i de les autoritats portuàries. Les dues restants s’han presentat a la convocatòria d’idees generals. La presidenta del port de Barcelona, Mercè Conensa, ha mostrat la seva satisfacció “per l’impuls innovador de la comunitat portuària” i “molt especialment pel personal d’aquest a casa, que ha aconseguit finançament per a dues de les seves idees, d’un total de cinc escollides en tot el sistema portuari”.

Pel que fa a la convocatòria, la presidenta també ha valorat que “és una iniciativa molt interessant per contribuir al desenvolupament sostenible de la indústria portuària i, per això, vull animar a tots els professionals de la comunitat portuària a participar de forma imaginativa en noves convocatòries”. Les 33 idees escollides pel comitè de distribució dels fons de compensació interportuari rebran ajudes per un import total de 500.000 euros, 75.000 dels quals es reserven a la intraemprenedoria. El proper mes de maig, es preveu una nova reunió del comitè per analitzar i avaluar els 66 projectes admesos en la modalitat comercial i, posteriorment, es continuarà amb els 156 admesos en la precomercial. Pel que fa a això, el fons Puertos 4.0 també ha admès sis projectes presentats pel port de Tarragona.

IDEES PER FACILITAR LA COMUNICACIÓ ENTRE ACTORS
Del total de cinc projectes escollits pel comitè en la categoria d’intraemprenedoria, dos han estat presentats per professionals de l’Autoritat Portuària de Barcelona. El primer d’ells, Keep It Moving (KIM), ha estat concebut per l’analista de producte del port, Javier Méndez, i busca crear una plataforma per centralitzar la informació de les empreses participants en el negoci de contenidors buits. “La plataforma no només facilitaria l’intercanvi d’equip, sinó que també buscaria millorar l’eficiència de les empreses oferint una anàlisi actualitzada dels seus moviments mitjançant l’ús del big data”, han detallat des del port. KIM també aspira a reduir els processos burocràtics entre empreses i incrementar la confiança i la seguretat en els seus intercanvis, utilitzant smart contracts basats en tecnologia blockchain.

“Encoratjo els professionals de la comunitat portuària a participar en futures convocatòries”
Mercè Conesa Presidenta de l’Autoritat Portuària de Barcelona

Per altra banda, el projecte Open Info API consistirà en la creació d’una interfície de programació d’aplicacions (API) que ofereix un catàleg d’aplicacions obertes per facilitar la informació en temps real sobre l’estat dels ports, tant per als operadors logístics i portuaris com per a la ciutadania en general. L’API serà integrable en les aplicacions de cada empresa i proporcionaria informacions diverses com el temps d’accés a les terminals, l’arribada dels vaixells o la situació meteorològica. Els impulsors d’aquesta idea són el cap de Plànol del port, Enric Rodellas; i el cap de Millora de Processos Sectorials, Jaume Bagot.

Pel que fa a les dues idees escollides en l’apartat general a les quals el port dona el seu suport, es tracta dels projectes 3D-PNS i Freight4all. En el primer cas, busca desenvolupar un servei de producció de peces de recanvi per a sectors de la nàutica, que es produiran mitjançant plàstics reciclats del mar i s’imprimiran amb tecnologia 3D en les instal·lacions del port. “Es tracta d’un projecte basat en l’economia circular”, han detallat des de l’autoritat portuària. “El centre de fabricació serà autosuficient, és a dir, que s’alimentarà de fonts d’energia renovable”. Així mateix, Freight4all se centra en una solució tecnològica per al sector logístic. Concretament, a través d’una plataforma digital, agruparà en un Marketplace tant a exportadors com a importadors i empreses transitàries del sector.