18 de mayo de 2021 | Actualizado 15:11

El port de Tarragona aspira a moure 30 milions de tones al 2021

El complex portuari ha augmentat els seus volums el 13% en el primer trimestre de l'any i ha superat els 7,5 milions de tones
Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha tancat el primer trimestre de l’any amb un creixement del 13%, fins a aconseguir els 7,5 milions de tones canalitzades. “Les dades dels dos primers mesos han situat a Tarragona en el cinquè lloc en tràfic del sistema portuari”, han destacat des del port. “Som el segon port de l’àmbit estatal que més creix, amb el 4,3%, en l’acumulat fins a febrer en comparació amb l’any 2020”. Segons han explicat, les xifres trimestrals s’han vist influïdes en gran manera per l’augment del 34,2% registrat al març, amb 2,6 milions de tones en els seus molls. Aquestes dades permeten al port augurar que superarà els 30 milions de tones al final de l’exercici, una xifra per sobre dels 26,8 milions de 2020, però sense arribar a aconseguir els 33,3 milions de tones rècord de 2019.

En relació a això, cal destacar que els volums registrats en aquest primer trimestre encara no han aconseguit igualar als del mateix període de 2019, quan es van moure 8,9 milions de tones en les instal·lacions portuàries de Tarragona. En el present exercici, els sòlids a dojo és el segment que més ha millorat en termes interanuals, amb 1,9 milions de tones (+21,9%), amb els productes energètics encapçalant aquesta millora. Es tracta d’una xifra que representa un milió menys de tones que fa dos anys.

+21,9% de granels sòlids

Els sòlids a dojo han augmentat els seus volums el 21,9% interanual amb 1,9 milions de tones

Per part seva, els graneles líquids han liderat en xifres absolutes, amb 5,1 tones mogudes (+9,5%). En aquest cas, els volums han estat molt similars als de 2018, encara que una mica inferiors als 5,5 milions registrats en 2019. Quant a la càrrega general es refereix, un tràfic estratègic que el port aspira a incrementar, ha augmentat el seu volum el 19%, fins a les 535.139 tones, una xifra també superior a les 457.759 tones canalitzades de gener a març de 2019. Entre altres factors, l’autoritat portuària ha destacat la contribució de la nova línia Ro-Ro amb Turquia, que ha permès augmentar aquest tipus de tràfic el 19% en el primer trimestre i el 40% només el mes de març.

A l’hora d’analitzar les dades de març, l’autoritat portuària ha corroborat que es tracta del segon millor registre de 2020 i 2021, només superat pels volums aconseguits el mes d’octubre passat. Els productes energètics, amb el petroli i els seus derivats, són les mercaderies que més han aportat a les dades d’aquest mes. Amb un moviment mensual de 1,7 milions de tones i un acumulat de cinc milions, aquest segment ha augmentat prop del 22% en el primer trimestre.

La nova línia Ro-Ro amb Turquia ha permès al port augmentar la càrrega general el 19% en el primer trimestre

Així mateix, els siderometal·lúrgics han experimentat una variació positiva, del 76% en termes trimestrals, amb 215.709 tones; i el 51% al març, que ha contribuït a l’acumulat amb 76.320 tones. Quant als agroalimentaris, en el tercer mes han augmentat el 82%, fins a les 362.157 tones, unes xifres que en el primer trimestre ha sumat el milió de tones, però que ha descendit el 6,3% en termes interanuals. “Una altra dada que mostra la millora reeixida pel port són les 223 escales registrades al març, el major número des del mes d’octubre de 2019, quan es van aconseguir 227”, ha afegit l’autoritat portuària. En conseqüència, el moviment de vaixells ha aconseguit el 13,5% respecte al primer trimestre de 2020, amb 638 vaixells entre gener i març.