6 de mayo de 2021 | Actualizado 21:18

La logística del llibre i la rosa es rearmen per afrontar un nou Sant Jordi atípic

El sector editorial ha fomentat la seva omnicanalitat i el floricultor ha superat disrupcions en la seva supply chain amb mercats alternatius
Pixabay / Iberia / Casa del Libro / Logista

L’essència de Sant Jordi a Catalunya o del Dia del Llibre, que se celebra cada 23 d’abril, es torna a recuperar aquest any en un format híbrid on la logística desenvolupa un paper protagonista. Els sectors del llibre i de la rosa s’han adaptat per assegurar una celebració de proximitat i sense aglomeracions que, segons les previsions, afavorirà més a l’àmbit editorial que al floricultor. “2021 serà la suma del millor dels darrers dos anys, i així ho hem preparat, amb un dispositiu de seguretat extra per als clients que acudeixin a les nostres botigues i un reforç dels recursos a la nostra plataforma per atendre al demanda web”, ha assenyalat el director de Supply Chain de Fnac Espanya, Bertrand Renault.

“La previsió és augmentar les vendes el 20% en comparació a l’any passat que, de fet, va ser un bon any”, ha assenyalat l’editor de l’editorial independent Impedimenta, Enrique Redel. “El negoci del llibre, en certa manera, es va veure beneficiat per la pandèmia, com a alternativa d’oci raonable”. Mentrestant, Fnac aspira a mantenir els volums del darrer exercici. “Els llibres van ser un refugi per a molts dels nostres clients i el canal online l’única forma d’aconseguir-los”, ha recordat Renault. De fet, en els tres mesos en els quals les botigues de la companyia van romandre tancades, Fnac va registrar 300.000 clients online nous, amb un augment dels socis omnicanal del 63%.

“El negoci del llibre es va veure beneficiat per la pandèmia com a alternativa d’oci”
Enrique Redel Enrique Redel

Unes previsions que són una mica menys encoratjadores en l’àmbit de la rosa, ja que s’estima la venda de 4,2 milions d’unitats a Catalunya, el 40% menys que el 2019, segons ha informat Mercabarna. Per la seva banda, des del Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya han valorat que “no són les xifres habituals que es gestionaven en un Sant Jordi normal, en el qual parlàvem de set milions, però l’ànim del sector és molt optimista”. En aquest sentit, han rememorat que “venim d’un 2020 catastròfic, on es va perdre no ja la celebració de Sant Jordi, sinó una gran part de les vendes de primavera”. Cal destacar que els floricultors i majoristes de flor segueixen amb xifres baixes per l’absència de fires, esdeveniments, casaments o celebracions, entre d’altres. “Per això, aquest Sant Jordi l’esperen amb candeletes els productors, majoristes i floristes, ja que aporta il·lusió i ganes de treballar”, han afegit. Segons els seus càlculs, per a Sant Jordi es venen el 75% de les roses anuals.

Les dades de Mercabarna, que aglutina una tercera part del volum esperat, apunten així mateix a què el preu de la varietat Freedom, provinent de Colòmbia i Equador, es veurà incrementat per tres condicionants: l’augment de la demanda de roses als Estats Units; condicions climàtiques diverses en els dos països; i l’escassetat de vols regulars i augment de costos per la pandèmia. Aquesta varietat acapararà, no obstant això, el 80% de les vendes de rosa vermella, seguida per la Red Naomi d’Holanda, que serà el 15%.

“El 2019, vam transportar 4,8 milions de roses a Barcelona abans de Sant Jordi i esperem veure un flux similar aquest any; de fet, ja hem transportat més de quatre milions per arribar a temps a la celebració d’aquesta festivitat tan assenyalada”, ha manifestat, per la seva banda, el director comercial regional per a l’Amèrica Llatina de IAG Cargo, Rodrigo Casal. En relació amb això, la companyia utilitza un procés de temperatura controlada d’entre zero i dos graus per al transport de les flors, de forma que arriben a les botigues 72 hores després de ser tallades.

UNA SUPPLY CHAIN DE LITERATURA I ROSES
Per evitar aglomeracions, la present edició de Sant Jordi a Catalunya s’ha distribuït entre els dies 21 i 23 d’abril. En el cas de les tradicionals signatures de llibres, Fnac ha habilitat un sistema de subscripció per assistir amb la participació de dos autors per hora, de deu del matí a vuit de la tarda, en les seves diferents ubicacions. Així mateix, en el món de la rosa només els professionals del ram disposen d’autorització per instal·lar punts de venda al carrer. “No trobarem les nombroses parades d’entitats i associacions, habituals en un Sant Jordi normal, que incrementen les vendes d’aquesta flor, ja que afavoreixen les compres per impuls”, ha explicat la presidenta de Mercabarna, Montserrat Ballarín. De fet, les limitacions d’espai comercial, de magatzem i logístiques que tenen els negocis faran preveure, segons l’entitat, que no es pugui absorbir tota la demanda.

El mercat de la rosa ha patit disfuncions en els seus enviaments des d’Amèrica Llatina

Per evitar possibles disrupcions en la supply chain, Fnac porta diverses setmanes preparant la campanya i mobilitzant els seus equips. “2020 ens ha ajudat a superar les possibles limitacions que un mateix es crea, tirant endavant millores i adaptacions que no s’haguessin pensat en circumstàncies normals”, ha afegit el director de Supply Chain de Fnac. En aquesta campanya, el retailer disposarà de tots els seus canals de venda oberts. “Aquesta és la força del multicanal, una complementarietat que ajuda encara més a ser ràpids i a donar resposta amb eficiència als pics de demanda”.

Per donar-li resposta de manera àgil, Fnac utilitza una plataforma polivalent que tracta els fluxos de la companyia; automatització de processos per escalar de forma ràpida; i punts de venda que fan la funció de magatzems i serveixen comandes web amb recollida a la botiga. “La particularitat del nostre model omnicanal és que, per a més del 40% de les comandes, la noció de transport, cost-client i impacte mediambiental s’assembla més a un transport retail optimitzat que a una missatgeria amb entregues a domicili”, ha afegit Renault. “El flux Click & Collect és la força d’un model sostenible per a tots: client, Fnac i el planeta”. A la vegada, des d’Impedimenta han assegurat que “el negoci del llibre no pateix especialment en el capítol de les disrupcions” i que “la cadena de subministrament de matèria primera, el paper, no ha experimentat detriments per la pandèmia”. Així mateix, Redel ha manifestat que “els nostres proveïdors de transport no han pujat les seves tarifes” i que “la nostra xarxa comercial està molt engreixada”.

“La logística ara és un element més del mix producte i servei”
Bertrnad Renault Director de Supply Chain de Fnac Espanya

Per la seva banda, el mercat de les roses s’ha preparat especialment davant disrupcions com les que, de fet, ja ha patit en els enviaments des d’Amèrica Llatina. Per aquest motiu, en la present edició de la festivitat ha augmentat l’aprovisionament des d’un mercat holandès més car. A més, el Mercat de Flor i Planta Ornamental de Catalunya ha constatat un augment en el preu dels nolis. Tot i això, “l’extraordinària demanda per a Sant Jordi està ja controlada i establerta en els principals mercats de roses, fet pel qual no suposa cap problema la seva gestió per part ni dels productors ni dels importadors i comercialitzadors”.

Des de Mercabarna, així mateix, han constatat un increment en la tendència de les empreses que volen regalar roses als seus treballadors, tot i que el teletreball “ha complicat la iniciativa”. No obstant això, s’espera un increment de les vendes online de roses, fet que “afavorirà les empreses amb una bona plataforma tecnològica i la logística necessària per canalitzar les vendes a través d’aquest canal”. En relació amb això, operadors logístics d’última milla com Glovo permeten aquest any través de la seva app adquirir llibres i roses. Amb aquesta finalitat, ha incorporat Casa del Llibre a la seva oferta per entregar comandes a domicili en menys de 30 minuts i enviaments de roses tant al moment com programats. “La vocació de la logística sempre ha estat facilitar el negoci i ara és un element més del mix producte i servei”, ha conclòs Renault. “Les botigues s’han convertit en un element més que participa de manera activa en la cadena de subministrament”.