6 de mayo de 2021 | Actualizado 6:18

L’Aeroport de Barcelona amplia espais per a acollir rutes de llarg radi

Les actuacions en el dic sud, situat en la Terminal 1, han finalitzat després d'una inversió de 48,2 milions d'euros
Aena

El gestor aeroportuari Aena ha finalitzat la remodelació del dic sud de la Terminal T1 en l’Aeroport de Barcelona-El Prat. Per un valor de 48,2 milions d’euros, l’objectiu ha estat reconvertir l’espai que anteriorment es destinava a vols regionals per a donar cabuda a avions de grans dimensions que operen les rutes de llarg radi. En concret, els treballs han suposat la renovació de la plataforma d’estacionament d’aeronaus, que ara disposa de cinc noves posicions per a avions de fuselatge ample o wide bodies.

“La nova configuració del dic sud contribueix a la consolidació de l’aeroport com el principal hub intercontinental del Mediterrani, ja que aquest tipus de connexions requereixen la disponibilitat d’un major nombre de posicionaments d’estacionament i portes d’embarcament adaptades especialment als avions de gran envergadura que habitualment les operen”, han destacat des d’Aena. En referència a les mesures de seguretat sanitària, la zona comptarà amb les mateixes que en la resta del complex.

La plataforma disposa ara de cinc noves posicions per a wide bodies

A l’hora de desgranar la inversió, la remodelació s’emmarca en el primer document de regulació aeroportuària per al quinquenni 2017-2021, les actuacions d’obra del qual civil en l’edifici i la plataforma es van adjudicar per 28,3 milions d’euros i 4,17 milions, respectivament. La resta d’inversions corresponen, per part seva, a la incorporació dels serveis necessaris per a la seva operativa.

Quant a passatgers es refereix, també s’ha adequat l’edifici de l’ala sud en la terminal, amb la construcció de quatre noves passarel·les d’embarcament i l’ampliació d’una cinquena que ja existia, equipades amb passarel·les mòbils compatibles amb els wide bodies. Així mateix, l’interior de l’edifici s’ha dividit en tres nivells per a separar el flux de passatgers i millorar la seva experiència de pas. Mentre l’inferior estarà destinat als passatgers de sortida i arribada en vols nacionals i Schengen; l’intermedi, passatgers d’arribada de vols no-Schengen; i el tercer als passatgers de sortida d’aquest últim grup.