22 de enero de 2022 | Actualizado 19:16

Saba entra en el negoci de l’última milla amb el seu desembarcament a Geever

L'operació dóna continuïtat a la seva estratègia per a convertir els pàrquings en hubs urbans de servei sostenible
De izquierda a derecha: Josep Martínez Vila y Salvador Alemany (Saba) | Saba

El gestor d’aparcaments Saba ha aconseguit un principi d’acord amb la companyia logística Districenter per a entrar en l’accionariat de l’operador d’última milla Geever. L’operació, que culminarà en les pròximes setmanes, dóna continuïtat a la seva estratègia per a convertir els pàrquings en hubs urbans de servei sostenible. En concret, persegueix aprofitar les localitzacions estratègiques i capil·laritat a les ciutats dels seus pàrquings i oferir un servei ininterromput. Per part seva, el sistema de paqueteria Geever disposa actualment de magatzems en cinc aparcaments de la xarxa de Saba a Barcelona, amb previsió d’incrementar-los a nou.

El president de Saba, Salvador Alemany, ha assegurat que “la col·laboració amb Geever des de fa més de dos anys ha donat com a resultat el descens en els lliuraments fallits a la meitat”. Segons els càlculs de la companyia, el 15% dels lliuraments no arriba al seu destí i representa nou milions de recorreguts a Madrid i Barcelona, majoritàriament en furgonetes. Així mateix, cada habitant d’aquestes ciutats rep anualment, de mitjana, uns 13 paquets del ecommerce. “En números absoluts, això significa 22,6 milions de paquets a l’any a Barcelona i gairebé 40 milions a Madrid”, han puntualitzat. “Aquesta dinàmica, absolutament insostenible, genera entre un 20% i un 30% de les emissions de diòxid de carboni i el 40% de la congestió”.

L’entrada de les mercaderies es realitza en horari nocturn i la sortida s’efectua amb vehicles sostenibles

Per part seva, l’entrada de les mercaderies en els aparcaments es realitza en horari nocturn i la sortida s’efectua amb vehicles sostenibles i unipersonals, de manera que “contribueix a la reducció de la congestió i de la contaminació”. El conseller delegat de Saba, Josep Martínez Vila, ha recalcat que la companyia “contribueix a la cultura de recollida de les compres per Internet en taquilles” i que també permet devolucions. Actualment, el servei està habilitat en aparcaments d’Espanya amb Pudo i Amazon. En referència a l’electrificació, la xarxa disposa de 400 punts de recàrrega a Espanya, el Regne Unit, Portugal, Xile i Itàlia.