26 de octubre de 2021 | Actualizado 19:14

La segona edició del BNEW aspira a dinamitzar la nova economia i doblar assistents

L’esdeveniment híbrid, que obre avui inscripcions, preveu captar 25.000 usuaris i habilita la seva plataforma online per a mòbils i tablets
D’esquerra a dreta: Pere Navarro i Blanca Sorigué | E.M.

El Barcelona New Economy Week (BNEW) obre avui, 29 d’abril, les inscripcions per a la seva segona edició, que tindrà lloc del 5 al 8 d’octubre a Barcelona. “Això significa que tenim cinc mesos d’activitat per entendre què és el que vol l’oferta i la demanda”, ha explicat la directora general de la Zona Franca de Barcelona, Blanca Sorigué. Per altra banda, la plataforma online de l’esdeveniment estarà habilitada també per a mòbils i tablets, amb una experiència “més àgil i dinàmica”, fet que li permetrà incrementar el nombre d’usuaris, segons els promotors de l’esdeveniment híbrid. En concret, el BNEW aspira a captar més de 25.000 assistents digitals, en comparació als 11.000 que es van sumar en la primera edició. “Diem aquest número a cinc mesos vista perquè comptem amb grans avantatges, com experiència i contactes molt definits i amb un algoritme que identifica i segmenta els sectors”, ha afegit Sorigué.

A més, la Zona Franca de Barcelona preveu passar de les 60 hores de contingut a les 240 hores i dels 360 als 700 ponents, la meitat dels quals seran dones. En relació amb això, s’ampliaran de cinc a deu els sectors que abastarà i també creixen a deu els premis a les millors startups. Una altra diferència que caracteritzarà la nova edició és que comptarà amb experiències presencials en diferents terrasses d’hotels de Barcelona, en horari de set de la tard a deu de la nit. D’aquesta forma, les companyies podran disposar d’una presència física, per exemple, amb presentacions i còctels per a clients. “En les terrasses, tindrem microsets per retransmetre en directe al segment i països que l’empresa decideixi”, ha detallat Sorigué. A més, es passarà dels cinc platós de la primera edició a deu, de forma que s’incrementaran les seus amb “espais modernistes, digitals i on la mobilitat existeix”.

“Apostem per formats híbrids, perquè s’aconsegueix una escalabilitat molt important”
Blanca Sorigué Directora general de la Zona Franca de Barcelona

Pel que fa al pressupost de l’esdeveniment, suposarà una inversió previsible d’entre dos i tres milions d’euros. “El BNEW s’ha creat en una institució centenària funcionant com una startup”, ha destacat la directora de la zona franca. “Apostem per un format híbrid que es mantingui en el temps, fins i tot quan no hi hagi Covid-19, perquè s’aconsegueix una escalabilitat molt important”. En aquesta segona edició, se celebrarà el 70% en format exclusivament digital i el 30% en format “experiencial”, permetent l’assistència d’un públic presencial limitat. El delegat especial de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro, ha avançat també que “estem valorant que el BNEW compti amb la col·laboració d’altres ciutats”, amb l’objectiu de construir una xarxa la capital de la qual serà Barcelona. Tot i això, no ha concretat si aquesta novetat es posarà ja en marxa en la present edició.

RETORN DELS SALONS TRADICIONALS
Pel que fa a la resta d’esdeveniments que la zona franca organitzava anualment abans de la crisi del coronavirus, el Saló Internacional de la Logística (SIL), l’e-Delivery i el Barcelona Meeting Point (BMP), Sorigué ha manifestat que “l’any passat els vam cancel·lar, però aquest no els anunciem”. En aquest sentit, l’entitat preveu celebrar les tres fires el 2022, tot i que encara no disposa de dates concretes. Així mateix, també treballa per organitzar el SIL Américas el proper any. No obstant això, a diferència de la seva concepció inicial, inclourà novetats com l’habilitació d’un canal digital. De fet, també es preveu que la futura edició del SIL compti amb una vessant virtual.