19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

BEST rep dues noves grues per operar fins a tres megavaixells a la vegada

El grup xinès també ha invertit en dues noves shuttle carriers, fins a augmentar la seva flota a les 34 unitats
M.V.

La terminal de Hutchison Ports en el port de Barcelona, BEST, ha incorporat a la seva flota dues noves grues pòrtic del tipus super post panamax del fabricant ZPMC. “Serem capaços d’operar a la vegada tres megavaixells de 23.000 teus de capacitat i també ens proporcionarà flexibilitat per als vaixells més petits”, ha explicat el conseller delegat de la terminal, Guillermo Belcastro. Les unitats se sumen a les onze grues que BEST ja opera en el complex portuari català, en una terminal capaç d’assolir en l’actualitat més de 40 moviments per hora i grua. En concret, la nova maquinària es començarà a utilitzar durant el mes de juny, després dels treballs corresponents de la seva posada en marxa.

“Les grues que rebem avui són la culminació d’una història d’inversió i esforç”, ha destacat la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa. “Demostren el compromís de la companyia amb la competitivitat i la sostenibilitat mediambiental, en línia amb la nostra estratègia, i són una mostra de la seva confiança en el nostre port”. Les dues super post panamx són capaces d’assolir fins als 24 contenidors d’ample, de forma que s’han convertit en les grues amb major abast del recinte català. Amb un altura sota spreader de 27 metres, compten, així mateix, amb la possibilitat de créixer cinc metres més, el que els permet treballar en vaixells de fins a deu altures sobre bodega.

“Completem les operatives properes als 10.000 moviments en menys de 72 hores”
Guillermo Belcastro Director general de Hutchison Ports BEST

“Les operatives properes als 10.000 moviments són cada cop més freqüents a la terminal i les completem en menys de 72 hores”, ha remarcat Guillermo Belcastro. “Això genera un valor per a tota la cadena logística no només en reducció de temps de trànsit, costos d’escala i reducció d’emissions de CO2”. Pel que fa a la sostenibilitat, les unitats també disposen, com qles anteriors, d’un sistema optimitzat de regeneració en els motors que les permet reaprofitar l’energia generada durant l’operativa. “El març del 2012, rebíem les primeres vuit grues, era el pas previ per posar en marxa una terminal que ens va fer donar un salt d’escala i posicionar-nos a la lliga de campions dels ports del món”, ha rememorat Conesa. Posteriorment, el 2014 es van afegir tres unitats addicionals.

Per altra banda, el grup xinès també ha invertit en dos shuttle carriers addicionals, fins a augmentar la seva flota a les 34 unitats actuals. “Barcelona sempre ha estat una base important per a nosaltres en el Mediterrani i, des de la pandèmia, el port i BEST han mantingut una molt bon marca operativa, assegurant la sostenibilitat del shipping i de la indústra”, ha valorat, a la vegada, el director general de la naviliera Cosco Shipping Lines Spain, Wan Kun. Aquesta companyia marítima ha consignat el vaixell de ZPMC amb l’arribada del nou equip de manipulació portuària.