17 de junio de 2021 | Actualizado 6:00

Amazon reforça amb fins tres nous hubs logístics la seva presència a Barcelona

Les noves estacions, ubicades a la província de Barcelona, iniciaran operacions el proper mes d’octubre
Simulació de la nova estació a Barcelona | Amazon

El gegant de l’ecommerce Amazon obrirà tres noves estacions logístiques a Barcelona de cara al proper mes d’octubre amb l’objectiu d’acurtar els temps d’entrega als seus clients. En concret, s’ubicarà en el polígon industrial de Montsolís, al nord de la ciutat; a Mollet del Vallès; i a Montcada i Reixac. En aquest sentit, la posada en marxa dels nous emplaçaments comportarà la creació de 270 nous llocs de treball i la col·laboració d’una vintena d’empreses locals de repartiment, que contractaran més de 800 conductors, segons dades de la multinacional.

El hub de Barcelona constarà de més de 10.700 metres quadrats i hi col·laboraran sis empreses de repartiment. A Montcada i Reixac, la plataforma comptarà amb 13.490 metres quadrats i s’ubicarà a Placita d’en Coll, amb la col·laboració de vuit empreses de repartiment locals. A Mollet del Vallès, el centre disposarà de 10.700 metres quadrats, ubicats en el polígon industrial Can Magarola.

La coberta i el revestiment d’aquestes tres nous centres s’ha fet amb materials dissenyats per aconseguir un major aïllament i eficiència energètica, tal i com han assenyalat des de la companyia. A més, s’hi instal·laran 500 metres quadrats de panells solars fotovoltaics a cada terrat, que produiran 100 kilowatts-pic d’electricitat. A més, cada centre utilitzarà il·luminació LED i aprofitarà la llum natural amb “una gran quantitat de finestres i claraboies”. Les estacions logístiques comptaran amb preinstal·lacions de carregadors elèctrics per afavorir la càrrega de vehicles de les flotes. Cal destacar que Amazon ja disposa a Catalunya de tres estacions logístiques a la Zona Franca de Barcelona, Rubí i Martorelles, així com obrirà una nova estació a Tarragona. A més, compta amb centres logístics a El Prat, Martorelles i Castellbisbal.