27 de enero de 2022 | Actualizado 11:38

Transports Trota es puja a l’autopista ferroviària de VIIA

L'empresa de transport per carretera apostarà per anar incrementant les seves solucions intermodals amb l'inici d'aquest projecte
Agència Transports Trota

La companyia de transport terrestre Agència Transports Trota s’ha incorporat recentment a l’autopista ferroviària de VIIA entre Le Boulou i Calais. El director general de la societat, Josechu Martínez, ha assenyalat que aquest “és un projecte a curt i mitjà termini i la nostra intenció és anar incrementant cada vegada més el nostre transport intermodal”. En aquesta fase d’inici d’operacions, l’empresa de transport per carretera amb seu central en CIM Lleida usarà l’autopista ferroviària principalment per al transport de fruita.

El director general de Transports Trota ha ressaltat que, en el futur, “si s’amplia la connexió fins al Regne Unit, la usarem, perquè ens interessa el mercat britànic”. Josechu Martínez ha destacat que “estem obert a participar en les autopistes ferroviàries i millorar la nostra capacitat intermodal” en referència als projectes que existeixen a Espanya, encara que en l’actualitat “estem centrats en treballar en aquest enllaç” entre Le Boulou i Calais. Així mateix, ha ressenyat que aquesta nova acció “requereix d’un treball per a coordinar la logística amb els clients, que és el que estem fent en aquest moment. La nostra aposta pel tren és claríssima”.

El director general d’Agència Transports Trota ha manifestat que el servei ha començat “treballant amb els clients totes les setmanes, durant la setmana passada vam enviar nou semiremolcs i altres punts la setmana anterior”. Martínez ha apuntat que ,actualment, “estem en fase de canvi de campanya de fruita i cal estudiar com evolucionarà l’ús d’aquests serveis en un futur”.