22 de octubre de 2021 | Actualizado 17:03

Transportes Portuarios acredita la seva seu a L’Hospitalet com a Magatzem de Dipòsit Temporal

La companyia també ha obtingut l’aprovació como a Lloc Autoritzat per a Mercaderies d’Exportació en aquesta base
Seu de la companyia a L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona) | Transportes Portuarios

La companyia Transportes Portuarios ha obtingut l’autorització de Magatzem de Dipòsit Temporal (MDT) i l‘aprovació de Lloc Autoritzat per a Mercaderies d’Exportació (LAME) a la seva base de L’Hospitalet de Llobregat (Barcelona). El centre neuràlgic d’operacions de transport, taller, rentat i dipòsit de contenidors busca així atendre les necessitats que requereixin els seus clients, en una àrea total de 7.000 metres quadrats, segons ha assenyalat la companyia. “Sens dubte, és una activitat addicional que permet generar més sinèrgies i refermar la nostra continua aposta per arribar a un servei integral que s’apropi a l’excel·lència”, han destacat des de Transportes Portuarios. En aquest sentit, la central a L’Hospitalet és l’única de la companyia en disposar de MDT i LAME.

D’aquest forma, el MDT permetrà emmagatzemar contenidors procedents de països no comunitaris que es troben a l’espera d’una destinació duanera. Les mercaderies podran romandre emmagatzemades per a un període màxim de 90 dies. Des de Transportes Portuarios han assenyalat que, entre els avantatges d’aquest servei, es troba l’increment de l’eficiència dels procediments de despatx i processos logístics; la reducció de costos logístics com el temps de permanència en terminals, evitant costos de demores i ocupacions; l’estalvi financer en transaccions d’importació i exportació per la suspensió d’aranzels i impostos interiors; i la reducció de terminis d’aprovisionament.

Per la seva part, l’autorització LAME possibilitarà la recepció de contenidors destinats a l’exportació, en posar la mercaderia a disposició del control duaner en les instal·lacions de la seu de Transportes Portuarios a Barcelona. D’aquest forma, la companyia ha destacat en un comunicat que es permet agilitzar els tràmits d’exportació i que s’evita el cost de trasllat de la mercaderia a recintes duaners públics. “Els nostres clients està molt diversificada, treballem amb tot el món que precisa solucions logístiques”, ha conclòs Transportes Portuarios.