28 de junio de 2022 | Actualizado 12:26

Ricard Font torna a la conselleria de Territori de la Generalitat després del seu pas per FGC

S'incorpora al nou equip de Jordi Puigneró en el departament de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de Catalunya
Ricard Font | E.M.

El ja expresident de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Ricard Font, ha assumit el càrrec de secretari general de la Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori de la Generalitat de Catalunya. D’aquesta forma, en el nou equip de Jordi Puigneró, retorna al departament en el qual, entre altres va ocupar un lloc similar entre maig de 2013 a juliol de 2018 amb Josep Rull, quan va ser designat com a secretari d’Infraestructures i Mobilitat, dins de la llavors conselleria de Territori i Sostenibilitat.

Advocat de formació, Font va començar la seva trajectòria en l’àmbit públic el 1998, en el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya, avui reconvertit en la conselleria de Territori i Sostenibilitat. A més d’exercir l’advocacia, destaca en la seva trajectòria professional l’etapa de director general de Transports i Mobilitat de Catalunya entre el 2011 i el 2013. El maig d’aquest any, va ser designat secretari d’Infraestructures i Mobilitat de Territori i Sostenibilitat fins al juliol del 2018. En aquesta data, es va incorporar a la presidència de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC).

Ja en la seva etapa al front de l’operador ferroviari català, Ricard Font ha viscut les efemèrides dels 40 anys de FGC en un període en el qual també s’han donat a conèixer les línies estratègiques de la companyia per als propers anys. Entre elles, destaquen algunes com enllaçar les quatre capitals catalanes amb Occitània en alta velocitat, la sortida a l’exterior en projectes ferroviaris als quals aportar el seu know how o la voluntat de la companyia d’incorporar el 5G per millorar la seva logística ferroviària, una tecnologia que preveu aplicar en la totalitat de la seva xarxa i actius de cara al 2023. Així mateix, en l’àmbit de la sostenibilitat, s’han fet progressos, entre d’altres, en la reducció progressiva de les emissions de la companyia o la reivindicació del seu rol clau per disminuir el tràfic rodat de mercaderies a Barcelona.