5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42

Barcelona estén fins al 2022 la moratòria per a camions a la zona de baixes emissions

Les associacions de transports han desconvocat la marxa lent prevista per al proper dilluns, 31 de maig
Les associacions de transports han desconvocat la marxa lent prevista per al proper dilluns, 31 de maig | AMB

Els cinc ajuntaments que integren la Zona de Baixes Emissions (ZBE) de Barcelona, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) i la Generalitat de Catalunya han aprovat l’ampliació de la moratòria per a vehicles pesants, el termini inicial del qual expirava el proper 1 de juliol. En concret, han estès aquesta pròrroga durant sis mesos més, fins a l’1 de gener del 2022. “La crisi econòmica persistent ha dificultat la renovació del parc de vehicles pesants i altres tipus de vehicles singulars que, per les característiques específiques de personalització o adaptació a un servei concret, té un cost d’adquisició més alt que altres tipus de vehicles o un termini de fabricació més llarg”, ha especificat l’AMB en un comunicat.

Davant d’aquest nou anunci, els transportistes de Barcelona han desconvocat la mobilització que van anunciar fa una setmana per expressar la seva oposició a les restriccions que s’anaven a introduir. “Les associacions hem acordat suspendre la convocatòria i fem una valoració positiva de l’ampliació de la moratòria, sempre que serveixi com a punt de partida per reprendre les negociacions amb l’Ajuntament de Barcelona i l’AMB”, ha assenyalat el secretari general de l’Associació General d’Autònoms-Pimes Transportistes de Catalunya (AGTC), Carlos Folchi. “Volem entendre que hi ha una voluntat per part de l’Administració per arribar a alguna solució”.

Pel que fa a això, aquest sector ha insistit en la necessitat d’homologar els filtres i catalitzadors per a la renovació de flotes, així com proporcionar un pla de d’ajudes per donar suport a la seva reconversió. “No pot recaure sobre les espatlles del transportista quelcom que, en el fons, és responsabilitat de l’administració, ha de posar els mitjans per facilitar la lluita activa contra el canvi climàtic”, ha afegit Folchi. Així mateix, els transportistes han recordat que “el final no demanem res a què l’ajuntament no s’hagués compromès prèviament”. Cal recordar que la taula de diàleg constituïda entre les parts afectades no s’ha tornat a convocar des del darrer 11 de març, abans de què acabés la moratòria per a furgonetes.

Aquesta mesura afecta els vehicles pesants de les categories N2, N3, M2 I M3. “La ZBE Rondes de Barcelona s’ha adaptat a la situació que estem vivint, per atendre les conseqüències socioeconòmiques derivades de la crisi de la Covid-19 i acompanyar la ciutadania als diferents sectors econòmics en el procés de recuperació”, han afegit des de l’Administració Pública. Pel que fa als ajuntaments que han aprovat la mesura, inclouen el de Barcelona, Cornellà de Llobregat, Esplugues de Llobregat, L’Hospitalet de Llobregat i Sant Adrià del Besòs.