26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01

Transports Codina ultima l’inici del seu nou centre per a producte congelat

La plataforma es posarà en marxa al setembre de 2021 i permetrà a l'empresa reforçar les seves operacions amb un projecte escalable
Obres en el terreny de Hostalets de Balenyà | Transports Codina

L’operador logístic Transports Codina ultima els preparatius per a tenir a punt la seva nova plataforma de congelat el proper mes de setembre. Encara que al principi es va estimar la seva inauguració per a març de 2021, el Covid-19 i les obres en un terreny que ha resultat ser “molt dur i rocós” han obligat a modificar la seva estrena. No obstant això, la companyia ha assegurat que ara les actuacions a Hostalets de Balenyà (Barcelona) “avancen a un ritme millor de l’esperat i podria ser que finalment avancem la posada en marxa”. Es tracta de la primera de les quatre fases de les quals constarà el projecte i permetrà afegir 20.000 metres cúbics de capacitat. A més, Transports Codina compta amb la fase dues del projecte en un estadi “molt avançat”, que li permetrà afegir 15.000 metres cúbics addicionals, fins a aconseguir els 5.000 palets. En aquest sentit, la companyia preveu acabar aquesta segona fase en funció de les necessitats que sorgeixin o segons es vagi esgotant la disponibilitat de magatzematge de la primera fase. “De fet, tenim diversos projectes en fase d’estudi amb clients interessats en la fase dues i lloguer d’oficines”, han assegurat.

La companyia comptarà amb capacitat per a emmagatzemar 2.500 palets en règim de congelació a -20 graus

D’altra banda, l’operador logístic preveu certificar el seu nou centre amb la qualificació BREEAM en un termini de dos anys. De cara al present exercici, seguirà dues estratègies fonamentals: la digitalització, que passa per unificar sistemes, simplificar processos i obtenir informació en temps real; i la sostenibilitat i la logística verda. Quant a futures inversions es refereix, Transports Codina centrarà esforços a avançar en les fases tres i quatre del projecte, en digitalització i en descarbonitzar l’empresa. En concret, les futures fases constaran de més cambres de congelat i, íntegrament, permetran a l’empresa disposar de sis molls de càrrega i capacitat per a 8.000 palets a la Catalunya central. Comptarà, així mateix, amb capacitat per a emmagatzemar 2.500 palets en règim de congelació a -20 graus centígrads i sistema de prestatgeries mòbils.

L’IMPACTE DE LA PANDÈMIA EN ELS SEUS COMPTES
Transports Codina es recupera en aquest 2021 del descens del volum de negoci que va experimentar pel coronavirus, però, malgrat això, encara percep els efectes de la pandèmia “en molts sectors”, segons ha confirmat. En referència a les perspectives per al present exercici, “partint que 2020 va ser un any atípic, tenim previst un volum de creixement de l’entorn del 35%”, han assenyalat des de la companyia, “però si el comparem amb 2019, les perspectives més reals serien un creixement de l’entorn del 15% al 18%”.