26 de mayo de 2022 | Actualizado 13:01
Marta Subirà | Generalitat de Catalunya

Marta Subirà substitueix a Ricard Font com a president de Ferrocarrils de la Generalitat

La nova presidenta d'FGC reforçarà l'aposta dels últims anys de l'operador ferroviari públic català en matèria de sostenibilitat

La fins ara secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de Catalunya des de 2016, Marta Subirà, ha estat nomenada com a presidenta de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC). D’aquesta manera, Subirà substitueix en aquesta responsabilitat a Ricard Font, que se situa en el nou Govern com a secretari general de Vicepresidència, Polítiques Digitals i Territori. La nova presidenta d’FGC reforçarà l’aposta dels últims anys de l’operador ferroviari públic català en matèria de sostenibilitat.

Marta Subirà (1972) és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra amb l’especialització de Dret Administratiu i Públic de Catalunya. La seva trajectòria acadèmica es complementa amb estudis de postgrau en Comunicació Corporativa i Institucional per l’Institut d’Educació Contínua de la Universitat Pompeu Fabra, de Gestió Pública i Col·laboració Público-Privada per Esade i de Lideratge en la Gestió Pública per IESE.

Amb anterioritat a la seva etapa com a secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat de Catalunya, l’actual presidenta d’FGC va ser la màxima responsable de la direcció general de Polítiques Ambientals del Govern entre 2011 i 2016. Abans del seu desembarcament a la Generalitat de Catalunya, va ocupar diverses responsabilitats a l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès. Entre 2007 i 2011, va ser tinent d’alcalde de Medi Ambient i Mobilitatdel citat consistori i, entre 1999 i 2007, va exercir el càrrec de regidora de Comunicació, Servei Generals i Societat de la Informació de Sant Cugat.