14 de julio de 2024 | Actualizado 10:12

Inkema trasllada la seva seu de Barcelona per incrementar la seva capacitat productiva

La companyia, que preveu la plena recuperació dels seus volums en el present exercici, ha estrenat una fàbrica 13.500 metres quadrats
Noves instal·lacions de Inkema | Inkema

La companyia especialitzada en molls de càrrega i tancaments industrials Inkema ha traslladat la seva antiga central de Parets del Vallès a una nova fàbrica a Franqueses del Vallès, també a la província de Barcelona. Les instal·lacions compten amb 13.500 metres quadrats de superfície, en una parcel·la de 30.000 metres quadrats, i responen a la voluntat de l’empresa d’incrementar les seves capacitats productives i logístiques. En tractar-se de la central de la companyia, inclou els departaments de comercial, producció, logística, I+D i serveis tècnics. “Amb aquest gran impuls, no només augmentem capacitat de producció, sinó que incrementarem la productivitat i el model logístic intern”, han assegurat des de l’empresa.

Ubicada en el Polígon Industrial El Ramassar-Nord, la planta compta amb accessos directes a l’autopista AP7 i a la carrera C-17. A més, es troba a 20 kilòmetres del centre de Barcelona i a 120 kilòmetres de la frontera francesa. Les instal·lacions es troben equipades amb un sistema de producció en línia i eines pròpies del sistema Lean Manufacturing, amb processos que es desenvolupen “sota la filosofia de millora contínua”, segons han explicat. Pel que fa a la sostenibilitat, Inkema preveu seguir en el mig termini un protocol intern de producció eficient i sostenible amb el medi ambient que li permeti reduir residus i reciclar els que es generen.

La demanda de tot tipus d’equips logístics s’ha accelerat en els darrers mesos

D’aquesta forma, el nou espai permetrà incrementar la producció actual i donar resposta a la creixent demanda del mercat en àmbits com els molls de càrrega, taules elevadores, passarel·les de càrrega i portes industrials. Pel que fa a l’afecció  de la pandèmia, la companyia ha destacat que, en els darrers mesos, “la demanda de tot tipus d’equips logístics s’ha despertat, tant en l’àmbit nacional com internacional, i tot apunta a la tornada al creixement”. Per això, ha augurat un any de plena recuperació. Inkema es troba present en més de 85 països. Amb dues altres fàbriques productives a Mèxic i Romania, també disposa de delegacions comercials a Portugal i Polònia. En l’àmbit estatal, compta amb delegacions comercials a Madrid, Sevilla i València, aquesta darrera de recent apertura.