26 de julio de 2021 | Actualizado 15:11

El port de Tarragona entra en l’accionariat de TIM Monzón per potenciar la seva càrrega general

L’equip directiu del port de Tarragona considera clau aquesta infraestructura per al desenvolupament del negoci
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha entrat en l’accionariat de la Terminal Intermodal de Monzón (TIM Monzón), amb l’objectiu de millorar el servei als seus clients en el hinterland. “Es tracta d’una infraestructura clau en el desenvolupament de negoci del port, enfocada a potenciar la càrrega general”, han detallat. “A més, aquesta operació permet augmentar la capacitat i el volum de tràfics com els agroalimentaris, principalment cereals per a la fabricació de pinsos”. Aquesta aliança estratègica suposa un desemborsament de 147.000 euros per part de la institució portuària i s’emmarca en la seva estratègia de potenciació de la càrrega general i cereals a granel.

El port ha destacat la ubicació estratègica de TIM Monzón i ha recordat “les estretes relacions comercials” que manté amb Aragó. La terminal d’Osca va moure el 2020 un total de 68.705 teus i, per al 2021, les previsions apunten cap a un nou creixement, tal i com ha afirmat el port. D’aquesta forma, TIM Monzón busca ampliar les seves connexions amb l’entrada al seu accionariat d’empreses com el port de Tarragona o Barcelona. En aquest sentit, en l’actualitat mou una mitjana d’entre dos i tres setmanes amb el complex portuari tarragoní. Amb una mitjana de 20 trens setmanals en total, els contenidors són transportats també a Barcelona, Bilbao, Zaragoza, Madrid-Abroñigal i San Roque (Cádiz).

67.705

TIM Monzón va moure 67.705 teus l’any passat i, per al 2021, les previsions apunten cap a un nou creixement

Per altra banda, des de l’autoritat portuària també han destacat altres accions que l’enclavament lidera en l’àmbit de la càrrega general, com el memoràndum per a la gestió de la Terminal Intermodal de La Boella per CTC, la ZAL de Tarragona o la Terminal Intermodal de Guadalajara. Una estratègia que també es percep en la nova ruta Ro-Ro que l’autoritat portuària va establir recentment amb Turquia, i que a dia d’avui ja mou 3.300 teus mensuals d’entrada i sortida. En relació amb això, des del complex portuari han fet èmfasi en la seva aposta per la intermodalitat, que passa per carregar tot tipus de contenidors per enviar-los per mar, carretera o ferrocarril a Europa i Península.

“Com a port que té una terminal de contenidors, també ens interessa aquest aspecte i, de fet, per això hem acabat apostant per TIM Monzón”, ha assenyalat la directora del departament Comercial i de Desenvolupament de Negoci del port de Tarragona, Genoeva Climent. “No busquem exclusivament ports secs de productes agroalimentaris, volem també que siguin versàtils”, ha reconegut.