19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

Mango ampliarà el seu hub logístic a Barcelona per afrontar l’auge de la venda online

La multinacional textil preveu iniciar les operacions d’expedició en la nova instal·lació durant el segon semestre del 2022
Mango

EL gegant textil Mango ampliarà el seu centre logístic de Lliçà d’Amunt (Barcelona) amb 90.000 metres quadrats addicionals. Es tracta d’una actuació projectada des de que es va dissenyar el complex i suposarà una inversió aproximada de 35 milions d’euros. Des de la companyia han assegurat que les noves instal·lacions els permetrà estalviar un 25% en els costos de preparació des del canal online i que, tot i la pandèmia, mantindran el calendari previst. D’aquesta forma, el centre assolirà un total de 280.000 metres quadrats, l’equivalent a uns 40 camps de futbol. “L’increment que estem vivint en l’ecommerce confirma que projectar aquesta ampliació va ser encertat, ja que ens facilitarà automatitzar certes tasques per poder donar sortida al volum previst”, ha destacat el director general de Mango, Toni Ruiz. “Mantenir les inversions en projectes estratègics que ens permetin avançar-nos a les necessitats futures i ser més competitius és prioritari per a la companyia”.

35 milions d’euros

L’ampliació suposarà una inversió aproximada de 35 milions d’euros

La finalitat de l’ampliació passa per permetre al centre assumir el creixement de la logística de l’ecommerce, de forma que es pugin enviar les comandes directament al client final, així com dotar de major capacitat i agilitat a la zona d’expedicions i donar suport a les noves línies de negoci de les marques. Així mateix, Mango preveu que la nova instal·lació, que es dividirà en tres plantes, iniciï les operacions d’expedició durant el segon semestre del 2022, tot i que el centre estarà previsiblement en ple funcionament omnicanal el 2023. “Amb l’ampliació aconseguirem dotar el centre d’un caràcter totalment omnicanal, aprofitant al màxim les instal·lacions actuals i complementant-ho amb solucions més específiques per a l’ecommerce”, ha afegit Toni Ruiz.

En concret, l’ampliació inclourà la incorporació de nous automatismes que complementin les funcions actuals del centre. Per exemple, la firma ha citat la instal·lació d’un classificador per seqüenciar les comandes i automatitzar la gestió de devolucions o els robots mòbils autònoms destinats al moviment intern del centre per proporcionar una major flexibilitat. Així mateix, se li sumarà un classificador per a la gestió d’expedicions. D’aquesta forma, Mango aspira a augmentar la seva capacitat de gestió de peces de roba en fins a 10.000 unitats l’hora, de forma que tractarà un volum total de 85.000 peces de roba per hora. A més, s’hi instal·laran plaques fotovoltaiques a la coberta del centre per aportar l’energia necessària que permeti generar l’aigua calent sanitària, així com estacions de càrrega per a vehicles elèctrics. Per altra banda, també es podrà reaprofitar la totalitat de les aigües pluvials de la coberta per aportar aigua a la zona humida de Can Dunyó, situada a les proximitats.