14 de julio de 2024 | Actualizado 10:12

El port de Barcelona augmenta la seva aposta pel BNEW com a plataforma transformadora

La institució portuària jugarà un paper destacat en el BNEW Logistics i en la temàtica transversal de sostenibilitat
D'esquerra a dreta: Mercè Conesa (Port de Barcelona) i Pere Navarro (CZFB) | Autoritat Portuària de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona i l’Autoritat Portuària Barcelona han signat un acord per a la segona edició del BNEW, mitjançant el qual el port augmentarà la seva aposta de patrocini en l’esdeveniment i aconseguirà la categoria de BAir Sponsor. Amb el conveni, el recinte portuari català aportarà la seva experiència en matèria de logística i jugarà un paper destacat en el BNEW Logistics, així com s’involucrarà en la temàtica transversal del BNEW dedicada a la sostenibilitat. “Agraïm l’estreta involucració del port de Barcelona que, no sols repeteix, sinó que amplia la seva implicació en BNEW, sumant recursos i expertise”, ha valorat el delegat especial de l’Estat en el Consorci i president del BNEW, Pere Navarro. “Estem molt orgullosos de continuar incorporant patrocinadors que uneixen esforços amb nosaltres per a fer créixer BNEW com la gran cita econòmica de l’any”.

“Apostem per espais d’intercanvi de coneixement de la innovació i la digitalització”
Mercè Conesa Presidenta de l'Autoritat Portuària de Barcelona

Per part seva, la presidenta del port de Barcelona, Mercè Conesa, ha destacat que “treballem de manera decidida per a ser un smart port i apostem per espais d’intercanvi de coneixement que facin possible la innovació i la digitalització, dues palanques molt importants per a impulsar el desenvolupament de la nova economia”. En aquest sentit, també ha explicat que, a més de patrocinar el BNEW, “volem ajudar amb la nostra experiència i know how en aquesta segona edició de l’esdeveniment, com ja vam fer l’any passat en la primera edició”.

Concretament, el BNEW Logistics abordarà qüestions globals com els nous hàbits de consum i la sostenibilitat en el transport, la reducció d’emissions, les cadenes de subministrament, SaaS per a la seva democratització, el lideratge femení en el sector i la col·laboració públic-privada en la definició de microhubs urbans. A més, també tractarà altres temes directament relacionats amb l’àmbit de la sostenibilitat com el canvi climàtic i el seu efecte en les estructures portuàries, la regulació del transport marítim, les possibilitats dels drons per al transport de mercaderies o l’afectació de la impressió 3D a la logística i els reptes de l’última milla i el fulfillment.