26 de julio de 2021 | Actualizado 16:31

Núria Obiols s’incorpora al port de Tarragona com a cap d’Operacions Portuàries

La nova responsable del departament ha exercit el càrrec de capitana marítima de Tarragona durant els últims sis anys
Núria Obiols | Autoritat Portuària de Tarragona

La fins ara capitana marítima de Tarragona, Núria Obiols, s’ha incorporat a l’Autoritat Portuària de Tarragona com a nova cap d’Operacions Portuàries. Obiols substitueix en aquesta responsabilitat a l’anterior cap del departament, Jesús Sánchez, professional amb una àmplia carrera relacionada amb la mar. La institució portuària ha indicat que la incorporació efectiva de Obiols es va realitzar el 15 de juny i té per davant “un nou repte en el qual el port de Tarragona treballa, la diversificació de nous trànsits”. La nova responsable ha afirmat que afronta “amb il·lusió aquesta nova etapa professional” i que, encara que el treball de capità marítim “és molt variat i apassionant, considero aquesta plaça una nova oportunitat professional per a centrar-me en l’àmbit de les operacions portuàries”.

Núria Obiols afronta el repte de la diversificació dels trànsits del port de Tarragona

Núria Obiols ha estat capitana marítima de Tarragona els últims sis anys. El port de Tarragona ha destacat que va estudiar en la Facultat de Nàutica i, amb 21 anys, va embarcar en diversos vaixells mercants que li van donar la possibilitat d’ampliar els seus coneixements i experiències. Durant el seu embarcament, va començar a estudiar la carrera de Dret, que va acabar quan treballava ja en terra. Així mateix, va aprovar les oposicions de l’Estat del cos Especial Facultatiu de Marina Civil i va obtenir la plaça d’inspectora en la Capitania Marítima de Tarragona, on es va incorporar en 2006. Obiols “ha estat una de les cares femenines més visibles en el món marítim, i sempre ha volgut participar en la reivindicació del paper de la dona en un sector com el logístic portuari”, ha assenyalat l’autoritat portuària.

La nova cap del departament d’Operacions Portuàries té diverses funcions a desenvolupar. D’una banda, haurà de definir les directrius i polítiques per al desenvolupament dels serveis portuaris, així com realitzar la planificació general. Per un altre, controlar la correcta prestació dels serveis d’ordenació, coordinació i control de tràfic portuari, terrestre i marítim en el recinte portuari tarragoní.