7 de diciembre de 2022 | Actualizado 5:20

Aeroports de Catalunya gestionarà l’Aeròdrom de la Cerdanya

La Generalitat treballarà per obrir aquesta infraestructura al territori i durà a terme un pla d’adequació per aconseguir-ho
Generalitat de Catalunya

El Consorci de l’Aeròdrom de la Cerdanya ha acordat traspassar la gestió de la infraestructura a l’empresa pública Aeroports de Catalunya. Després de 13 anys de concessió conjunta, i un cop aquesta ha finalitzat, Aeroports de Catalunya serà l’entitat encarregada de gestionar el complex cap a una nova etapa, que s’obre amb el pla director urbanístic aeroportuari recentment aprovat. Per la seva part, el consorci que fins ara s’encarregava de la infraestructura estava format a parts iguals per la Generalitat de Catalunya, a través del departament de Vicepresidència i Polítiques Digitals i Territori, juntament al Consell Comarcal de la Cerdanya.

“L’objectiu és treballar per obrir les instal·lacions de l’aeròdrom al territori, per a què els seus habitants puguin accedir a ell i utilitzar-lo”, han destacat des de la Generalitat de Catalunya. Amb aquesta finalitat, es portarà a terme un pla d’adequació, especialment en els edificis i hangars existents, donant compliment a les previsions establertes en el pla director urbanístic i aeroportuari (PDUA) aprovat el 2020.

Es fomentaran els usos més sostenibles i se seguirà monitoritzant l’impacte acústic de l’activitat

Pel que fa a l’activitat aeronàutica, es fomentarà els usos més sostenibles, com el vol a vela, “àmbit en el qual l’aeròdrom ja és un referent mundial”, segons ha destacat l’Administració Pública. Així mateix, també se seguirà monitoritzant l’impacte acústic de l’activitat i es fomentarà l’ús d’aeronaus menys sorolloses.

En l’àmbit tecnològic, es preveu la implementació de trajectòries d’aproximació avançades basades en la navegació con satèl·lits, amb l’objectiu d’aconseguir una aviació més sostenible acústicament i a nivell d’emissions. A més, es busca complementar la gestió ordinària amb eines remotes, en unes solucions que Aeroports de Catalunya ja implementa en l’actualitat en altres aeròdroms i heliports. Entre altres, aquesta entitat és responsable de la gestió d’altres infraestructures com els aeroports de Lleida-Alguaire i Andorra-la Seu d’Urgell.