5 de diciembre de 2021 | Actualizado 19:42
Arribada del 'MSC Grandiosa' al port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

El port de Barcelona reprèn els creuers després del parèntesi provocat per la pandèmia

L'Autoritat Portuària de Barcelona ha aprofitat aquests mesos de paralització per a millorar les seves instal·lacions destinades a creuers

El creuer ‘MSC Grandiosa’ ha reiniciat aquesta activitat en el port de Barcelona després del parèntesi d’una mica més d’un any de paralització provocada per la pandèmia. Aquesta embarcació dóna el tret de sortida per a la “represa de l’activitat escalonada, sostenible i, sobretot, segura, tant per a les tripulacions, com per als passatgers, per als treballadors de la comunitat portuària i per als ciutadans de Barcelona”, ha explicat l’autoritat portuària.

Després d’aquesta escala del vaixell de MSC Cruises, està prevista l’arribada del ‘Mein Schiff 2’ de TUI per al dia 29 de juny, el ‘Costa Smeralda’ de Costa Cruceros, el 5 de juliol, i el ‘AidaPerla’, de la companyia Aida Cruises, el dia 9 de juliol. “No serà fins a agost quan comencin a arribar vaixells de les companyies americanes”, ha avançat el port de Barcelona. Es preveu que “el primer serà el ‘Harmony of the Seas’, de Royal Caribbean, el dia 15 d’agost”. El reinici de “les companyies nord-americanes facilitarà la normalització dels vols amb els Estats Units des de l’Aeroport de El Prat, unes connexions que van quedar paralitzades per la pandèmia”.

Quant a la previsió d’escales per a la temporada, “no podem avançar encara una xifra”, ha reconegut la subdirectora general de Comercial i Màrqueting del port de Barcelona, Carla Salvadó. En aquests moments, “continuem treballant amb les navilieres per a anar introduint vaixells poc en poc”. Dins d’aquesta recuperació gradual d’escales, ha continuat Carla Salvadó, “hem treballat per a portar al port de Barcelona els vaixells menys contaminants que naveguen en aquests moments”.

“Treballem per a portar a Barcelona els vaixells menys contaminants que naveguen actualment”
Carla Salvadó Subdirectora general de Comercial i Màrqueting del port de Barcelona

El protocol de mesures sanitàries que seguirà el port de Barcelona és l’acordat per Sanitat Exterior, que depèn del ministerio de Sanidad. A més de les mesures d’higiene bàsiques, “com l’ús de màscara, gel hidroalcohòlic o distància de seguretat, les companyies de creuers estan obligades a informar sobre el seu pla de salut, aprovat per l’estat de bandera, i garantir la seva implantació”, han recordat des de l’autoritat portuària.

La naviliera també està obligada a disposar d’una assegurança, per a passatgers i tripulants, que es farà càrrec de totes les despeses d’allotjament, manutenció i assistència mèdica de contagiats asimptomàtics que no requereixen ingrés hospitalari. També ha de cobrir als contactes estrets que hagin de fer quarantena i l’ingrés hospitalari dels casos positius de Covid-19 en els quals sigui necessari. “Aquesta cobertura inclou totes les necessitats de transport, fins i tot trasllats aeris sanitaris i repatriació si cal, i es garanteix que en cap cas es col·lapsarà el sistema sanitari públic”, han recordat des del port de Barcelona. Per part de les terminals, aquestes també tenen les seves pròpies mesures sanitàries quant als passatgers, així com protocols de desinfecció de maletes i de les instal·lacions una vegada acabada cada operativa.

INVERSIONS PER APROFITAR LA PARADA OBLIGADA DELS CREUERS
L’Autoritat Portuària de Barcelona ha aprofitat la paralització dels creuers per a dur a terme obres de millora en la zona del moll Adossat destinada a aquesta activitat. S’han invertit 2,6 milions d’euros en la millora del sistema d’amarrament de les terminals de creuers per a incrementar la seguretat en l’atracada. A més, s’ha treballat en la millora de l’accessibilitat a la zona, ampliant la Porta 2 d’accés al moll Adossat, actuació que ha comptat amb una inversió de 1,2 milions d’euros.

D’altra banda, quant a l’ampliació del moll Adossat, s’ha dut a terme la consolidació de la tercera fase entre febrer de 2020 i abril de 2021 i a la qual s’han destinat 2,6 milions d’euros. Aquests treballs previs són bàsics per a la construcció de la nova terminal de creuers de MSC Cruises, aprovada recentment en el consell d’administració del port de Barcelona.