16 de octubre de 2021 | Actualizado 6:29

DHL Global Forwarding llença un servei porta a porta per a Pharma entre Espanya i Mèxic

El servei compta amb temperatura controlada de 15 a 25 graus centígrads i tindrà sortides setmanals des del port de Barcelona
DHL Global Forwarding

La companyia transitària DHL Global Forwarding ha posat en marxa el servei LCL Pharma Reefer, un mecanisme d’agrupatge marítim porta a porta per a productes farmacèutics i sanitaris que connecta qualsevol punt de la Península Ibérica a través de Barcelona amb Mèxic. El primer enviament s’ha produït aquesta mateix setmana. El servei, que es fa a temperatura controlada, se servirà de sortides setmanals i seguiment dels enviaments a través de la plataforma digital de la transitària.

Les mercaderies s’entreguen a domicili amb camions refrigerats un cop arriben a Veracruz

El procés de transport s’inicia amb la recollida de la mercaderia mitjançant camions a temperatura controlada entre 15 i 25 graus centígrads a la seu de l’exportador. Un cop consolidades totes les mercaderies en el magatzem de DHL a Barcelona, s’embarquen cap al port de Veracruz (Mèxic), el gateway oficialment establert per la companyia en aquell país. Un cop les mercaderies arriben a destinació, es desconsolidaran en el magatzem homologat de DHL a la ciutat mexicana i el procés acaba amb el despatx de duanes i l’entrega a domicili de la comanda amb camions refrigerats. Tant la instal·lació de Barcelona com la de Veracruz compten amb certificacions que autoritzen el seu ús per a productes pharma.

El servei d’agrupatge permet reduir l’ús de serveis aeris només en casos d’urgència

“DHL Global Frowarding és l’única companyia a Espanya que ofereix un servei d’agrupatge marítim regular i fiable per a enviaments farmacèutics de mida mig amb control de temperatura”, ha explicat el responsable d’agrupatge marítim de DHL Global Forwrding Espanya, Julio Lorente. “Treballem amb navilieres que acompleixen tots els requisits de qualitat i un servei directe amb un trànsit de 20 dies sense transbordaments”.

Entre els principals avantatges que ofereix el servei LCL Pharma Reefer, segons la companya, es troben la millora de la freqüència d’enviaments sense necessitat de completar un contenidor Reefer FCL. A més, permet bloquejar espais fixes setmanals i utilitzar els serveis aeris només en el cas dels enviaments urgents, fet que estalvia gran quantitat de costos. “Els laboratoris estan migrant els seus fluxos de transport aeri al marítim, fet pel qual un servei d’agrupatge i l’opció de contenidor complet és una demanda important en el mercat”, ha valorat el director de Desenvolupament de Negoci de DHL Global Forwarding, Lucas Peláez.