16 de octubre de 2021 | Actualizado 6:29

Mercè Rius substitueix David Saldoni com a directora general de Transports de Catalunya

Ocupava fins ara el càrrec de directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic a la Generalitat de Catalunya
Mercè Rius | Diputació de Barcelona

La Generalitat de Catalunya ha nomenat Mercè Rius com a nova directora general de Transports i Mobilitat de la conselleria de Polítiques Digitals i Territori, en substitució de David Saldoni. Mercè Rius ocupava fins ara el càrrec de directora general de Qualitat Ambiental i Canvi Climàtic en l’Executiu català, càrrec que ha exercit durat els darrers cinc anys. Prèviament, també va desenvolupar el càrrec de directora de l’Institut Català d’Energia (ICAEN). Com explica en el seu perfil professional en les xarxes socials, l’objectiu de Rius “sempre ha estat incrementar la sostenibilitat i reduir la contaminació”, amb un enfoc centrat “en l’excel·lència i l’optimització dels recursos mitjançant el desenvolupament dels equips, potenciant la innovació i la col·laboració i amb un ferm compromís en la consecució dels objectius”.

Mercè Rius és doctora en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona

L’actual directora general de Transports i Mobilitat és doctora en Ciències Biològiques per la Universitat de Barcelona i tècnica superior en prevenció de riscos laborals. Així mateix, ha cursat el programa de desenvolupament directiu d’IESE. En l’àmbit de la gestió pública, Rius també ha estat regidora a l’Ajuntament de Badalona i diputada adjunta de Medi Ambient a la Diputació de Barcelona. Així mateix, en el sector privat, ha exercit com a directora de planta de diverses depuradores d’aigües residuals urbanes i responsable de diferents contractes en temes relacionats amb aquest sector.

Per la seva banda, David Saldoni ha cessat el càrrec de director general de Transports i Mobilitat després de tres anys. Saldoni, que s’ha dedicat a la política municipal des de que va finalitzar els seus estudis, ha ocupat el càrrec, entre d’altres, d’alcalde de l’Ajuntament de Sallent (Barcelona). A més, ha estat al front de Joventut i Comunicació de l’entitat municipal; ha estat regidor de l’oposició; tinent d’alcalde d’Atenció a les Persones i regidor de Benestar, Educació, Esports i Joventut; i també regidor de Seguretat, Mobilitat, Benestar i Hisenda de Sallent.

S’OFICIALITZA L’ARRIBADA DE DAMIÀ CALVET AL PORT DE BARCELONA
Per altra banda, la Generalitat de Catalunya també ha oficialitzat aquesta setmana el nomenament de Damià Calvet com a nou president del port de Barcelona. Tot i que queda que sigui confirmat pel ministeri de Transportes, es preveu que el traspàs de les competències es faci fins a principis del juliol.