29 de julio de 2021 | Actualizado 11:45

El port de Barcelona entra en l’accionariat de la Terminal Intermodal Monzón

Grupo Samca lidera un accionariat en el qual, a més de Barcelona, hi estan presents el port de Tarragona i Logirail
Terminal Intermodal Monzón

L’Autoritat Portuària de Barcelona ha aprovat la seva entrada en l’accionariat de la societat Terminal Intermodal de Monzón (TIM), amb una participació del 10%. En concret, la firma gestiona dos terminals ferroviàries: una dedicada als sòlids a granel i una altra a l’alimentació animal. “La terminal de contenidors de TIM acull des de fa anys desenes de serveis ferroviaris que la connecten amb el port de Barcelona i que presten servei a la dinàmica indústria de la província de Huesca, en concret, dels sectors químic i agroalimentari”, han destacat des de l’autoritat portuària. En els primers cinc mesos del 2021, TIM ha gestionat més de 10.000 teus amb el recinte portuari català, el doble que en el mateix període de l’exercici anterior. Pel que fa a la terminal de sòlids a granel (AgroTIM), gestiona els tràfics ferroviaris de cereals que es descarreguen a Barcelona i Tarragona. De fet, el port de Tarragona també va anunciar recentment la seva entrada en l’accionariat, en el seu cas, amb la compra del 5% de la societat. No obstant això, el seu accionista majoritari és l’empresa Samca i també participa l’empresa Logirail, del grup Renfe.

Per altra banda, el consell d’administració del port de Barcelona ha ampliat les concessions de Muelles y Espacios Portuarios (Mepsa) i Companyia Logística d’Hidrocarburs (CLH), conegut actualment com Exolum, en els seus terrenys. En el primer cas, la pròrroga serà d’aproximadament 11 anys i mig, de forma que la concessió finalitzarà el 27 de febrer del 2047. Mepsa explota un parc de terminals portuàries en el moll de l’Energia i havia sol·licitat prèviament la pròrroga de la concessió, que es va iniciar l’any 2000 i havia de finalitzar en juny del 2035. A canvi de la pròrroga, la companyia concedirà un aportació econòmica al Fondo Financiero de Accesibilidad Terrestre Portuaria.

Pel que fa a CLH (Exolum), l’Autoritat Portuària de Barcelona li ha prorrogat 14 anys la concessió a la zona de Can Tunis. Després de la modificació, la companyia finalitzarà la seva concessió el desembre del 2041. L’empresa s’ha compromès, així mateix, a fer actuacions destinades a millorar l’eficiència energètica de la terminal i a millorar la sostenibilitat mediambiental de les seves instal·lacions.