19 de septiembre de 2021 | Actualizado 9:45

Més de mig centenar d’empreses s’interessen per instal·lar-se en la ZAL de Tarragona

Josep Maria Cruset ha compartit amb el conseller d'Economia de la Generalitat, Jaume Giró, els projectes estratègics del port per a 2023
D'esquerra a dreta: Josep Maria Cruset (Port de Tarragona) i Jaume Giró (Generalitat de Catalunya) | Port de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha confirmat que més de 50 empreses dels àmbits logístic, inmologístic, industrial i del transport s’han interessat i han realitzat consultes per a estudiar la seva possible implantació en la Zona d’Activitats Logístiques (ZAL) del port de Tarragona. Es tracta d’un espai amb prop d’un milió de metres quadrats de sòl logístic-industrial que, segons l’autoritat portuària, “ha suscitat molt d’interès des que la comissió d’urbanisme de Tarragona va aprovar de manera definitiva el projecte, al desembre de 2019”.

En el marc d’una visita a la infraestructura portuària, el conseller d’Economia de la Generalitat de Catalunya, Jaume Giró, ha destacat “l’alt valor estratègic” de la ZAL i el seu paper per a atreure activitats que actuïn de motor econòmic del territori. En aquest sentit, ha assegurat que “Catalunya compta amb la capacitat empresarial, el coneixement tècnic i el capital humà per a fer front al repte de la recuperació econòmica i de la transformació energètica” i ha recalcat que la logística, de la mà del port de Tarragona, “pot ser una important punta de llança de la sortida de la crisi provocada per la pandèmia”.

+20%

La ZAL suposarà un creixement del 20% de l’espai portuari de Tarragona

Així mateix, el conseller ha constatat “l’enorme potencial de la ZAL del port de Tarragona per a atreure inversions de primer nivell” i ha recordat que “hem d’afrontar un triple repte digital, sostenible i energètic, tal com dicten les línies marcades pels fons europeus Next Generation”. Amb una inversió de més de 30 milions d’euros entre 2019 i 2023, a més de la creació de més de 4.200 llocs de treball, la ZAL suposarà un creixement del 20,42% de l’espai portuari. El port preveu que aquest espai generi un impacte positiu en els tràfics marítims, perquè “es presten serveis per a afegir valor a la cadena logística” i “s’afavoreix l’optimització dels processos entre els diferents actors que intervenen en l’operativa logística”.

Durant la trobada, el president de l’autoritat portuària, Josep Maria Cruset, també ha compartit amb el conseller altres projectes estratègics de l’entitat de cara a 2023, any en què confluiran en el temps la posada en marxa d’infraestructures clau per al creixement del recinte. En relació a això, Cruset ha destacat “el salt endavant que suposarà la posada en marxa de les dues connexions terrestres que depenen d’altres administracions i de les tres inversions en infraestructures que estem implantant”.