27 de julio de 2021 | Actualizado 6:18

Ekol allarga el servei marítim entre Tarragona i Turquia fins a Guadalajara amb tren

El port de Tarragona estrena el seu primer servei ferroviari regular de contenidors des de les seves instal·lacions
Autoritat Portuària de Tarragona

L’operador Ekol Logistics ha ampliat la seva ruta Ro-Ro amb Turquia fins al centre de la Península Ibèrica amb tren, de manera que el port de Tarragona ha estrenat el seu primer servei ferroviari regular de contenidors des de les seves instal·lacions. Després de superar les proves pilot, la companyia ha començat a operar setmanalment aquest servei que uneix la terminal intermodal de La Boella (Tarragona) fins al Puerto Seco de Azuqueca de Henares (Guadalajara), amb un temps de moviment de mercaderies de 12 hores des de des que es descarreguen en el port de Tarragona per via marítima fins que arriben al centre peninsular per via ferroviària, segons ha explicat l’autoritat portuària catalana.

El trajecte es realitza actualment una vegada per setmana, en combois de 16 vagons on es carreguen 32 unitats de transport intermodal (utis) de 45 peus, la capacitat màxima. “Aquesta freqüència, capacitat i velocitat permet que una mercaderia procedent de Turquia arribi al client final en cinc dies”, han destacat des del port de Tarragona. Així mateix, han recalcat que la connexió confirma la seva aposta per la connectivitat com a node logístic amb el centre de la Península i que obre la possibilitat d’ampliar la seva activitat, en oferir als clients del recinte portuari noves oportunitats abans de l’entrada en funcionament de la seva nova terminal intermodal a Guadalajara-Marchamalo (Castilla-La Mancha).

Un trajecte per setmana

El trajecte es realitza una vegada per setmana, en combois de 16 vagons on es carreguen 32 utis de 45 peus

“L’estratègia del port pel ferrocarril i per la càrrega general ha permès ampliar el radi d’acció més enllà del nostre hinterland actual”, ha assegurat l’entitat portuària. “Han convertit destinacions llunyanes i poc viables econòmicament en rendibles i atractives per als clients”. Entre les futures inversions del port en l’àmbit ferroviari es troba la relativa a la terminal intermodal de La Boella, recollides en el memoràndum de col·laboració amb CTC. A més, en 2023 es posarà en funcionament el Corredor Mediterrani, infraestructura que permetrà completar l’estratègia intermodal del port i facilitar l’operativa ferroviària del centre de la península cap als nodes logístics del centre i nord d’Europa.