29 de julio de 2021 | Actualizado 11:45

Bergé tanca el primer any dels seus magatzems ecommerce amb set milions de paquets

La companyia va iniciar serveis pel comerç electrònic fa aproximadament dos anys des de Catalunya i treballa en la seva extensió geogràfica
Bergé

L’operador logístic Bergé ha conclòs el primer aniversari de les seves plataformes dedicades a la distribució d’enviaments ecommerce a Catalunya amb més de set milions de paquets gestionats i distribuïts des dels seus centres de Tarragona i Girona. La companyia porta aproximadament dos anys centrada en desenvolupar la logística del comerç electrònic “amb orígens anteriors vinculats al lliurament a client final en el segment de recanvis”, expliquen fonts de Bergé. L’empresa no descarta obrir-se a noves localitzacions, ja que “els serveis estan concebuts per a qualsevol part d’Espanya, on el client el necessiti”.

L’operador ha apostat per diversificar els seus serveis logístics a noves activitats i mercats

Malgrat la seva especialització en el sector marítim-portuari, Bergé ha apostat per donar suport al creixement dels sectors de retail, d’automoció i del propi ecommerce, “que requereixen de major capacitat i capil·laritat per a proveir als punts de venda i als consumidors en l’última milla”, recorda l’empresa presidida per Jaime Gorbeña. El portfolio del operador se centra en la gestió de magatzems, logística d’aprovisionament i subministraments, logística en planta i suport a la producció, gestió de comandes i logística estratègica i postvenda.

Si bé no descarten atendre pimes, actualment Bergé focalitza els serveis de ecommerce i última milla en grans clients. “L’objectiu és créixer amb grans clients i marketplace”, reconeix la companyia. Per a les tasques integrals de proximitat empren transport propi en la majoria dels casos, encara que Bergé no tanca la porta a les col·laboracions amb altres operadors de transport, en funció del servei, per a adaptar-se al subministrament diari dels canals físic i en línia.

Totes aquestes tasques es focalitzen en la gestió d’estocs, el processament de comandes, l’optimització de rutes de picking i el reproveïment, entre altres. Quant a la seva logística de magatzem, Bergé ha adoptat solucions integrades que cobreixen tota la cadena de subministrament, sigui com sigui el sector d’activitat i que consisteixen en la “digitalització de dades i automatització de processos per a donar visibilitat al client, preveure i gestionar fluxos logístics”, concreten des del grup logístic.