7 de octubre de 2022 | Actualizado 19:19

GNV estrena el ferry amb major capacitat de carga entre la Península i les Balears

Les noves línies marítimes establertes per la naviliera des de Barcelona i València permetran augmentar el 20% la capacitat actual del mercat
D’esquerra a dreta: Damià Calvet (Port de Barcelona) i Matteo Catani (GNV) | M.V.

La naviliera Grandi Navi Veloci (GNV), firma del grup marítim MSC, ha estrenat dues noves rutes diàries des del port de Barcelona i València, respectivament, que connectaran amb Palma de Mallorca amb una extensió a Eivissa tres cops per setmana. “Les Balears és una destinació caracteritzada no només per ser d’interès turístic, sinó també per la seva rellevància per al sector del transport de mercaderies”, ha manifestat el conseller delegat de GNV, Matteo Catani. De fet, el ferry que connecta Barcelona i les Illes Balears, el ‘GNV Bridge’, és el què major capacitat de càrrega ofereix en aquests enllaços amb les illes mediterrànies, amb 2.564 metres lineals, espai que li permet acollir a més de 150 camions. “Es tracta d’un vaixell més pensat per al transport de mercaderies que de passatgers”, ha afegit Catani.

Amb més de dos milions de metres quadrats de càrrega transportats cada any, la companyia marítima ampliarà la seva xarxa en introduir una oferta on el transport de mercaderies hi juga un paper protagonista. En concret, els nous serveis permetran augmentar el 20% la capacitat del mercat entre la Península i les illes. “L’objectiu és desenvolupar la nostra presència en el mercat espanyol, ja que creiem que existeix l’oportunitat d’afegir serveis, sobretot en benefici dels clients de mercaderia”, ha assegurat el responsable de GNV. Tot i que Catani ha reconegut que “és una gran aposta on ens enfrontem a dos competidors consolidats”, en referència a Grimaldi i Baleària, ha explicat que “es tracta d’un mercat en constant expansió” i que “necessitem capacitat afegida”.

“El ‘GNV Bridge’ és un vaixell més pensat per al transport de mercaderies que de passatgers”
Matteo Catani Conseller delegat de GNV

El president del port de Barcelona, Damià Calvet, també ha assistit a l’estrena de la línia a Barcelona, en una trobada que s’ha configurat com el seu primer acte formal des de la seva arribada a l’entitat portuària. “Tot nou servei obre oportunitats entre els territoris, obre l’economia i ocupació, i repercuteix en el benestar dels ciutadans”, ha recalcat. A més, ha fet menció a la relació històrica entre Catalunya i les Balears i ha valorat positivament l’ambició de GNV per guanyar quota de mercat. “Les oportunitats existeixen entre les dues destinacions i no només hi ha una relació de turisme i passatgers, sinó que hi existeix una forta relació de mercaderies”.

La companyia, constituïda el 1992, va establir la seva primera connexió a Espanya el 1998, quan va començar a operar la ruta Barcelona-Gènova. “Aquest servei va destacar com el principi del que serien les Autopistes del Mar, uns serveis que ofereixen eficiència i sostenibilitat al transport de mercaderies pel que fa a la carretera”, ha recordat Calvet. A aquesta línia, amb els anys, se li han sumat d’altres com Barcelona-Tànger o Barcelona-Nador. Tot i que durant la pandèmia es van veure compromesos, el recinte català ha recuperat ja els seus serveis amb el nord d’Àfrica per a les mercaderies.

“Les oportunitats existeixen entre les dues destinacions amb una forta relació de mercaderies”
Damià Calvet President de l’Autoritat Portuària de Barcelona

D’aquesta forma, els ferries ‘GNV Bridge’ i ‘GNV Sealand’ seran els encarregats de fer el trajecte, que unirà respectivament les dues ciutats peninsulars amb les illes. El viatge des de Barcelona durarà set hores i es farà per la nit. La naviliera disposa d’una flota de 24 vaixells i opera 26 rutes entre Itàlia, Espanya, França, Albània, Tunis, El Marroc i Malta. “Amb l’objectiu de seguir incrementant l’oferta per respondre a la demanda del mercat en termes de servei i línies, des de principis del 2021 hem anunciat l’apertura de noves connexions”, ha conclòs Catani. En concret, amb les recents inauguracions a Espanya, l’empresa marítima comptarà amb cinc noves rutes.

DOS VAIXELLS AMB ÀMPLIA CAPACITAT DE CÀRREGA
El ‘GNV Bridge’ és un ferry de nova construcció amb 1.564 metres lineals de garatge, equipat amb una depuradora o ‘scrubber’ per minimitzar les emissions a l’atmosfera. Amb capacitat d’assolir una velocitat de creuer de 24 nusos, pot acollir a més de 1.000 passatgers en les seves 157 cabines. El ferry va ser entregat el juny d’aquest mateix any i s’encarregarà de connectar les rutes entre Barcelona, Palma i Eivissa. Per la seva part, el ‘GNV Sealand’ es va construir el 2009 i compta amb una capacitat de 2.255 metres lineals, que permet acollir a 195 automòbils i fins a 880 persones. Així mateix, compta amb 186 metres d’eslora i 109 cabines. Els dos vaixells es dedicaran exclusivament a cobrir les rutes amb les Balears.