27 de julio de 2021 | Actualizado 6:18

El port de Barcelona avança estratègies per optimitzar l’ús del ferrocarril

L’autoritat portuària ha subratllat la tendència de recuperació de tràfics i les perspectives de creixement per als propers mesos
Reunió telemàtica del consell rector del port de Barcelona | Autoritat Portuària de Barcelona

El transport ferroviari ha estat protagonista de forma transversal en el darrer consell rector celebrat per l’Autoritat Portuària de Barcelona. Entre les diferents propostes i estratègies presentades pels grups de treball de la comunitat portuària, destaquen algunes com l’ús de tecnologia Optical Character Recognition (OCR) per llegir el número de matrícula dels contenidors dins del sector ferroviari; l’establiment dels apartadors de 750 metres fins a Saragossa; o l’ampliació de la Marca de Qualitat o Efficiency Network en l’àmbit del ferrocarril. Així mateix, també s’ha debatut l’ús d’ordres de transport ferroviari telemàtiques. “Tot i la rellevància que ha adquirit el transport de contenidors per ferrocarril al port, la documentació relativa a aquest mijtà de transport i les seves mercaderies majoritàriament no s’envia de forma estructurada ni telemàtica”, han explicat des del grup de treball del Fòrum Telemàtic.

El president del port de Barcelona, Damià Calvet, ha encapçalat la trobada poc dies després del seu nomenament i ha expressat la seva voluntat de consolidar el salt d’escala del recinte després de la pandèmia. Els tràfics de l’enclavament ja superen en molts segments les xifres del 2019, tot i que encara queden alguns segments per recuperar-se, com el dels creuers. “Hem de seguir treballant en aquest línia per afavorir que els nostres clients segueixin confiant en nosaltres i en els nous serveis que anem implementant”, ha destacat el cap de Relacions Internacionals i Promoció del port de Barcelona, Manel Galán. De fet, Manel Galán ha augurat que la tendència de recuperació de tràfics es mantindrà a l’alça en els pròxims mesos i ha recordat que el port de Barcelona s’ajudarà de les noves tecnologies per avançar en aquesta tendència.

La comunitat portuària estudia incrementar el seu tràfic de peribles amb el Nord d’Àfrica

En la reunió del consell rector, també s’ha tractat altres temes com l’estudi del mercat del Nord d’Àfrica, concretament al Marroc, Algèria i Tunis, de forma que l’autoritat portuària disposi d’una perspectiva per saber on dirigir els seus esforços i amb quines estratègies treballar aquest tipus de connectivitats. L’objectiu és, mitjançant short sea shipping (SSS), incrementar particularment el tràfic de peribles. Així mateix, un dels darrers grups del consell rector en configurar-se, el de seguretat, ha presentat la seva missió i objectius com el de compartir informació, coneixement i experiències relacionades amb l’àmbit de la seguretat, així com promoure la cultura de la seguretat que en un futur serveixi com a model a exportar a altres ports.