29 de julio de 2021 | Actualizado 11:30

Segro construirà a risc una nova nau per a ús industrial i logístic a Barcelona

La parcel·la adquirida, de 16.000 metres quadrats, es localitza a Martorelles, on es trobava l'antiga fàbrica de Derbi
Segro

La socimi britànica Segro ha adquirit la seu de l’antiga fàbrica Derbi a Martorelles, en la primera corona logística de Barcelona. Es tracta d’una parcel·la de 16.000 metres quadrats en la qual preveu desenvolupar una construcció a risc per al desembarcament d’empreses vinculades a qualsevol activitat industrial o logística, de manera similar a les companyies que actualment se situen en el Polígon Ca Roca, on es troba l’espai. Segro, que compta amb presència a Espanya des de 2015, suma a Catalunya un total de 422.700 metres quadrats, dels quals 189.700 corresponen a superfície construïda i 233.000 metres quadrats es troben en desenvolupament.

El projecte forma part de l’estratègia de Segro de regenerar espais industrials en desús o obsolets

“L’adquisició d’aquest terreny respon a la nostra estratègia de creixement sostenible en el marc del nostre programa Segro Responsable, que es fonamenta en la regeneració de solars industrials en desús o obsolets i en la dinamització econòmica i social de les àrees en les quals som presents”, ha especificat el director general de Segro a Espanya, David Alcázar. Com altres exemples a Martorelles, ha citat la nau de l’antiga fàbrica de rentadores New Pol i les instal·lacions de la marca de calefaccions i components de motocicletes Manaut, que la socimi va adquirir, respectivament, en 2015 i 2017.

Segro ha destacat, a més, les “excel·lents comunicacions” de la parcel·la de l’antiga seu de Derbi amb el centre de la ciutat, el port i l’aeroport de Barcelona, així com els accessos a les vies dels dos principals eixos logístics: el del mediterrani i el de l’atlàntic. “Tots els nostres projectes de nou desenvolupament es basen en la nostra filosofia Green First, l’objectiu de la qual és prioritzar la sostenibilitat, tant en la pròpia construcció de l’edifici com durant la vida útil d’aquest, garantint l’eficiència energètica i la minimització en l’impacte mediambiental, generant valor en les comunitats on ens establim”, ha conclòs el directiu.