29 de julio de 2021 | Actualizado 11:45

Gepork unificarà tota la seva activitat logística en un sol centre a la fi d’any

L'empresa especialitzada en genètica porcina i distribució veterinària aposta per robotitzar part de les seves noves instal·lacions
Imatge virtual del futur centre de Gepork a Gurb (Barcelona) | Gepork

La companyia especialitzada en genètica porcina i distribució veterinària Gepork estrenarà a la fi d’enguany un nou centre logístic a Gurb (Barcelona) per a unificar tota la seva activitat de magatzematge. La plataforma de més de 6.500 metres quadrats estarà formada per una zona de recepció, la part robotitzada, un magatzem convencional de paletització, una zona refrigerada i espais de consolidació, empaquetat i expedició. Situat al costat de la carretera C-25, la construcció del nou hub avança sobre els terminis establerts i, avui dia, l’estructura de la nau ja està acabada. Previsiblement, l’actiu estarà a punt a la fi d’aquest 2021.

“Comencem a condicionar l’interior i, d’aquí a unes setmanes, ja es descarregaran i muntaran les prestatgeries de la part robotitzada i les de paletització”, ha destacat la companyia. Gepork traslladarà tots els productes situats en els seus actuals magatzems: el principal, que se situa al costat de les seves oficines, en Masies de Roda(Barcelona); i el complementari a Gurb, que principalment agrupa gammes d’alimentació animal. D’aquesta manera, cerca unificar i concentrar físicament tot el catàleg dels seus productes. “També ens permetrà optimitzar el procés de preparació de comandes, incrementant la productivitat i el confort dels equips de logística i magatzem”, han afegit des de l’empresa.

Gepork optimitzarà el procés de preparació de comandes per a augmentar la productivitat i el confort dels equips

Quant a tecnologia es refereix, les noves instal·lacions comptaran amb robots de Exotec que funcionaran de manera autònoma en la distribució, logística i mecanització dels processos que intervenen en la preparació i verificació de les comandes. Gepork ha optat per aquesta solució per “el component d’innovació i avantguarda que sempre defensem des de l’empresa, i els canvis constants amb els quals evoluciona el sector de la distribució”. Així mateix, els equips de Exotec permetran “un increment de la productivitat i la millora en la traçabilitat dels processos que intervenen en la preparació de comandes”.

La companyia gestiona un catàleg de productes variat i amb particularitats diferents. D’una banda, opera unes certes mercaderies que han de mantenir-se entre els dos i els vuit graus centígrads, de manera que requereixen de transport refrigerat per a mantenir la cadena de fred. “A més, el fet de treballar amb medicaments fa que hàgim de tenir un control de temperatura ambiental de tots els nostres magatzems”, han recordat. D’altra banda, les dosis de semen porcines han de mantenir-se entre els 16 i els 20 graus, i la seva recollida i transport es fa en horari de matinada per a servir a primera hora a les granges.

Les noves instal·lacions comptaran amb robots de Exotec que funcionaran de manera autònoma

“Una de les casuístiques amb les quals també ens trobem en el nostre dia a dia, i que necessita d’una gran coordinació logística, és el transport i magatzematge dels productes de pes com l’alimentació i productes voluminosos com a equipaments i accessoris”, ha puntualitzat la companyia. “A més, els nostres clients estan situats en zones molt diferents: des de grans ciutats, passant per polígons, fins als afores dels pobles, on es localitzen les granges”.

AMPLIACIÓ DE PRODUCTES I EXPANSIÓ
Durant la pandèmia, i encara que el seu impacte “no ha estat especialment delicat per a la indústria veterinària, el coronavirus ha suposat un repte per al sector de la distribució mundial”, han constatat. En aquest sentit, Gepork ha destacat que “el ritme al qual s’han vist sotmeses les xarxes de distribució durant aquests mesos ha fet palpable les capacitats d’adaptació i flexibilitat de cada negoci”. Durant aquest període, el grup ha continuat treballant i ha adaptat els serveis a les necessitats dels clients. D’altra banda, en el primer semestre de 2021, i de cara a 2022, l’estratègia de l’empresa passarà per continuar ampliant la seva gamma de productes i el seu àmbit d’actuació a nivell nacional i internacional. La principal zona d’actuació de Gepork és el mercat espanyol i andorrà, encara que també serveix productes a altres països de la Unió Europea i els Emirats Àrabs. A més, quant a la comercialització de les dosis de semen porcí, exporta a diversos països d’Amèrica del Sud i del Sud-est Asiàtic.