29 de julio de 2021 | Actualizado 6:07

Adif executarà noves actuacions a Tarragona per a implementar l’ample estàndard

S'han establert plans alternatius de transport per a les mercaderies fins al 25 d'octubre que afectaran el port de Tarragona
Pixabay

El gestor d’infraestructures ferroviàries Adif durà a terme del 16 de juliol al 25 d’octubre noves actuacions a Catalunya per a avançar en el desenvolupament del Corredor Mediterrani. Les obres es realitzaran en les vies que envolten Tarragona, en l’àmbit que ocupa Tarragona Viatgers, la terminal de Tarragona Classificació i la indústria Tres Camins. Per a la implantació de l’ample estàndard i, donada “la complexitat de les operacions i la necessitat d’actuar en l’àmbit de la infraestructura ferroviària”, s’han establert plans alternatius de transport per als serveis de viatgers i el tràfic de mercaderies.

“Una vegada finalitzi la instal·lació del tercer fil entre Castellbisbal i Vila-seca, l’àrea industrial i el port de Tarragona tindran connexió directa en ample internacional amb Europa”, han recordat des d’Adif. Entre les principals actuacions a desenvolupar en els pròxims mesos, es troben els treballs de substitució dels desviaments de Tarragona Classificació, la via de Salou i els accessos al port de Tarragona per a aparells de tres fils.

Tots aquests treballs es duran a terme els caps de setmana per a reduir l’impacte en les operacions

Les obres s’iniciaran amb la modificació de la capçalera del costat Barcelona a Tarragona Classificació, on s’instal·laran sis desviaments per a connectar aquesta terminal amb les vies principals de la línia Reus-Tarragona. A continuació, es faran els treballs en la capçalera del costat Reus de la mateixa estació, on es col·locaran deu desviaments i un canviador de fil. Després, es durà a terme la substitució d’aparells en la via de Salou, que afecta l’accés de contenidors del port de Tarragona i a Tres Camins. Tots aquests treballs es duran a terme, principalment, els caps de setmana, amb afecció a les circulacions a partir de les 23 hores del divendres i les 9 hores del dissabte, i anàlogament per a la nit del dissabte al diumenge.

Una vegada concloses aquestes operacions, es farà el canvi de software en els sistemes de gestió del trànsit per a permetre l’entrada en servei dels aparells instal·lats fins a aquest moment, en unes actuacions previstes per a l’11 i el 12 de setembre. Aquests dies, s’interromprà de manera completa i permanent la circulació entre Tarragona i Reus, a més de la via de Salou. Després del canvi de software, es remodelarà la via única del Francolí, fet que comportarà un tall de 15 dies en l’accés un del port de Tarragona. Això permetrà la remodelació del tram metàl·lic del riu Francolí i la col·locació de sis desviaments i un canviador de fil.

També es farà el canvi de software en els sistemes de gestió del trànsit ferroviari

“A partir d’aquest moment, tots els nous desviaments instal·lats es posaran en servei per fases i es podran aixecar els antics desviaments d’ample convencional, a més d’instal·lar els últims dos canviadors de fil pendents en les vies generals”, ha detallat Adif. A més del canvi de software, entre altres operacions destaquen ajustos de catenària en la zona dels desviaments, el muntatge de 29 aparells i la col·locació de sis canviadors de fil per als tres amples.

Els treballs es concentraran en el tram de Sant Vicenç de Calders-Nus de Vila-seca, en el qual ja s’han muntat 15 aparells de via en diferents estacions. D’altra banda, també s’han adaptat les vies i andanes en l’estació de Vila-seca, segons la nova configuració amb la instal·lació de quatre aparells de via mixtos, a més d’altres operacions en la capa de balast en determinats punts del tram. A més, en l’estació d’Altafulla s’ha executat l’ampliació de la plataforma de la via 4 i les instal·lacions per a l’ampliació del pas inferior. Mentrestant, a Torredembarra s’ha realitzat el premuntatge dels aparells de via mixtos per a la nova configuració de vies i s’ha realitzat l’ampliació de plataforma en la via 4.