29 de julio de 2021 | Actualizado 6:07

Delta Depot Barcelona inicia les seves operacions de reparació i magatzematge de contenidors

La companyia espera consolidar-se de cara al primer exercici i preveu una forta demanda del mercat per a enguany
Delta Depot Barcelona

L’empresa Delta Depot Barcelona (DDB) va posar en marxa la seva operativa en el port de Barcelona aquest passat divendres, 9 de juliol. La companyia, que ofereix reparació i magatzematge de contenidors buits, ha invertit prop de tres milions d’euros en aquestes instal·lacions. Amb una parcel·la la superfície total de la qual ascendeix als 21.364 metres quadrats, ja treballa avui dia amb “navilieres de referència de línia regular en el sector”, segons ha confirmat. Quant als seus primers dies d’operativa, des de Delta Depot Barcelona els han qualificat com a “excitants, en veure completat el projecte pel qual hem estat treballant tant de temps”. L’Autoritat Portuària de Barcelona va donar llum verda a aquest projecte abans de la pandèmia, al setembre de 2019.

Entre les característiques del nou depot, destaca la seva aposta per la tecnologia, perquè es troba informatitzat i interconnectat. “Som uns grans defensors de la internet de les coses (IoT), pel qual apostem i volem aprofundir per a generar cicles més eficients”, han detallat des de la companyia. “No sols per a nosaltres, sinó per a tota la cadena”. Quant a maquinària es refereix, ha arrencat amb dos carretons elevadors de la marca Kalmar arribades recentment des de Xangai, capaces d’estibar fins a set metres d’altura.

L’objectiu de Delta Depot Barcelona de cara al seu primer exercici serà consolidar-se en el mercat. Així mateix, espera que la demanda per a enguany sigui “forta”, donat “l’escenari que ara estem vivint i el que s’obre per l’efecte postpandèmia”. A l’hora de valorar l’afecció que l’actual dinàmica de transport marítim pot tenir en la seva operativa, des de la companyia han recordat que “l’actual conjuntura del mercat obliga a tenir tot l’equip disponible i en les millors condicions”. Per això, ha conclòs que “cada metre quadrat compte ara més que mai”.