19 de agosto de 2022 | Actualizado 22:25

El comitè de reindustrialització de Nissan tindrà dos mesos per a decidir el futur de la planta

Els membres de la comissió o comitè hauran d'aconseguir un acord final amb l'empresa o empreses seleccionades a partir de l'u d'octubre
Nissan

La comissió de Reindustrialització de Nissan, composta pel fabricant de vehicles, la representació dels treballadors i les administracions públiques, hauran de decidir quina empresa o empreses entraran a negociar el contracte final una vegada rebudes les ofertes, després de la seva exposició oficial a mitjan setembre. D’aquesta manera, es preveu que a partir de l’u d’octubre i fins a desembre els membres de la comissió hagin de prendre una decisió sobre el futur de la planta. Actualment, els seus integrants han acordat sol·licitar a les companyies interessades que es troben en una posició més sòlida per a continuar en el procés la presentació d’ofertes vinculants.

En concret, una de les societats reuneix una sèrie de projectes enfocats a la creació d’un hub de electromobilitat, mentre que altres tres companyies plantegen propostes dirigides a la fabricació de vehicles de mobilitat sostenible. No obstant això, una de les tres empreses ha confirmat en l’última reunió del grup la seva incorporació a l’esmentat hub, de manera que finalment s’ha sol·licitat la presentació d’ofertes a tres companyies.

Hem concretat un calendari amb els projectes triats per a la reindustrialització de Nissan”
Raúl Blanco Secretari de Industria y Pyme del ministeri de Industria, Comercio y Turismo

Paral·lelament, els membres de la taula han confirmat l’arribada de noves expressions d’interès per part de dos fabricants asiàtics de vehicles disposats a participar en el procés de reindustrialització. Tots els candidats disposaran de termini fins a setembre per a presentar les seves ofertes. “Hem concretat un calendari amb els projectes seleccionats per a la reindustrialització de Nissan”, ha confirmat el secretari general de Industria y Pyme del ministeri de Industria, Comercio y Turismo, Raúl Blanco. “Entrem en dates decisives i, per tant, confiem a poder definir tant amb aquests projectes com amb altres nous que vinguin el futur de les plantes de Nissan a Barcelona i dels seus treballadors”.

Al seu torn, la directora general d’Indústria de la Generalitat de Catalunya, Natàlia Mas, ha recalcat la necessitat de conèixer de primera mà les propostes dels dos nous potencials inversors i els agents presents han recordat reunir-se amb les empreses pròximament. “Esperem que els nous potencials inversors que recentment han expressat el seu interès en la reindustrialització de les plantes de Nissan a Barcelona accelerin el procés i presentin la seva oferta vinculant”, ha afegit, en la mateixa línia, el director d’Enginyeria i representant de Nissan en la comissió, Sergio Alcaraz.