22 de julio de 2024 | Actualizado 17:13

La Zona Franca de Barcelona manté els seus resultats econòmics durant la pandèmia

L’entitat ha venut una parcel·la de 150.000 metres quadrats per permetre l’ampliació del mercat majorista Mercabarna
Consorci de la Zona Franca de Barcelona

El Consorci de la Zona Franca de Barcelona ha obtingut el 2020 uns beneficis de les operacions ordinàries de 13,5 milions d’euros, mentre que els seus ingressos d’explotació han sumat 55 milions. Es tracta d’uns resultats similars als del 2019, quan l’entitat va registrar 14,1 milions d’euros en beneficis i 55,5 milions en ingressos. Per altra banda, en la celebració del seu darrer consell plenari, el Consorci ha informat sobre la venda d’una parcel·la de 150.000 metres quadrats per permetre l’ampliació de Mercabarna. Així mateix, també s’han tractat altres projectes en marxa com la inauguració de la primera fase del DFactory Barcelona, prevista per al segon semestre d’aquest exercici.

En el plenari, s’han presentat altres dades econòmiques amb el deute financer de l’entitat, que el 2020 s’ha situat en 15,6 milions d’euros, una reducció respecte als 23,1 milions del 2019. Mentrestant, les despeses d’explotació han estat de 49,3 milions d’euros, en línia amb les del 2019. Així mateix, el patrimoni net de l’entitat ha pujat als 391 milions d’euros. En aquest sentit, la zona franca preveu una millora dels seus resultats econòmics per a aquest 2021.

“El repte en la fase de reactivació és avançar cap a un model econòmic de major valor afegit i innovació”
Pere Navarro Delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona

“El repte en la fase de reactivació que s’obre ara és el d’assentar unes noves bases que permetin avançar cap a un model econòmic de major valor afegit i innovació”, ha explicat el delegat especial de l’Estat en el Consorci de la Zona Franca de Barcelona, Pere Navarro. “Volem ser un actor proactiu en aquesta transformació, generant els espais i l’entorn necessari per avançar en aquesta direcció”. En la reunió, a més de validar els compes, també s’ha avalat el plantejament estratègic de l’organisme, marcat especialment per l’impuls del BNEW. En relació amb això, la seva segona edició es configurarà com a una de “les grans fites” del 2021 per a l’entitat, segons ha assegurat, en un programa ampliat a deu verticals.