30 de julio de 2021 | Actualizado 11:45

Un nou sistema millorarà el control dels accessos en el port de Tarragona

La innovació de seguretat permetrà gestionar les autoritzacions per a circular dins del recinte portuari de les tripulacions
Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona implementarà una nova millora per a la seguretat en els seus accessos, l’eina denominada sistema de control de tripulants. D’aquesta manera, el complex portuari aspira a millorar el control i gestió dels moviments de les tripulacions atracades en les seves instal·lacions durant les seves entrades i sortides. “És una innovació de seguretat necessària que permetrà gestionar les autoritzacions per a circular dins del recinte portuari”, han assegurat des del port. A més, l’eina, dissenyada per la direcció de sistemes de la informació i la direcció de domini púbic i protecció portuària de l’entitat, s’adaptarà al control d’accessos general que el port ja utilitza.

Segons han explicat des de l’autoritat portuària, l’augment dels vaixells atracats en els seus molls per l’activitat comercial i portuària ha creat la necessitat de millorar el sistema d’accessos amb mesures complementàries a la vigilància física presencial, especialment en comparar-lo amb les xifres pandèmiques de l’últim exercici. A més, també han destacat que els horaris i disponibilitat de les operatives portuàries fa que el control de seguretat dels tripulants sigui “complex”. Per exemple, han explicat que les entrades i sortides dels accessos més pròxims a la ciutat tenen horari d’activitat comercial que no abasta totes les franges horàries que els tripulants utilitzen.

Aquesta raó ha portat a l’autoritat portuària a desenvolupar, adquirir i implantar el nou sistema de control de tripulants, per un valor estimat de 95.000 euros. Aquest utilitzarà el llistat de tripulants de l’escala i, mitjançant protocols web, es millorarà la gestió de la seva entrada i sortida des del punt de vista de control, seguretat i horari. A més, des de l’entitat portuària tarragonina han recordat, no obstant això, que des de 2012 tenen implantat un control d’accessos que registra i comprova els conductors de vehicles i vianants acreditats.