27 de julio de 2021 | Actualizado 6:18

El port de Barcelona combina ajudes i inversions per a accelerar la recuperació

Invertirà 178 milions d'euros entre enguany i el pròxim, a més de destinar 43 milions a fer costat a la comunitat portuària
D'esquerra a dreta: Damià Calvet i José Alberto Carbonell | Autoridad Portuaria de Barcelona

L’Autoritat Portuària de Barcelona ja s’ha reunit amb Puertos del Estado per a presentar el seu pla d’empresa, document que concreta xifres respecte al pla de recuperació del recinte i la previsió de les seves inversions per a 2022. “El port de Barcelona és un dels grans motors econòmics de Catalunya i està liderant la recuperació dels tràfics portuaris, per sobre de la resta de grans recintes”, ha manifestat el president de l’autoritat portuària catalana, Damià Calvet. Amb totes les mesures que s’han posat en marxa i les que s’implantaran, “volem continuar estimulant l’economia i generant més llocs de treball”.

En l’àmbit inversor, es contemplen fins a 99 milions d’euros, en comparació amb els 79 milions d’euros previstos per al tancament d’aquest exercici. “Hi ha una part significativa relacionada amb molls i obres d’atrac, s’estan redactant un seguit de projectes”, ha manifestat el director general del port català, José Alberto Carbonell. Entre altres, destaquen les inversions en el contradic nord, on se situava ICL Ibèria abans del seu trasllat. Es preveu que allí es construeixi un nou atrac, que s’incorporarà a la terminal de Grimaldi en el moll Costa. El director general de l’autoritat portuària també ha citat la finalització del moll Adossat amb la fase quatre, l’execució de la qual es preveu per a 2022, i altres tres atracs previstos en el projecte constructiu.

“Estem liderant la recuperació econòmica i volem continuar estimulant-la”
Damià Calvet President de l'Autoritat Portuària de Barcelona

També en l’àmbit de projectes futurs, el port català ha obert la porta a destinar a càrrega rodada l’espai de 23 hectàrees previst inicialment per al tràfic de vehicles en exclusiva. El director general de l’autoritat portuària ha reconegut que aquest espai en el moll Príncep d’Espanya “no ha de ser exclusivament de vehicles, sinó en termes globals de càrrega rodada”. Per això, l’autoritat portuària ha realitzat ja una ronda de contactes explicant el projecte a les diferents empreses que en els últims anys s’han interessat per ell.

43 milions d'euros

Les ajudes per a la recuperació dels clients del port sumaran 43 milions d’euros entre enguany i 2022

Quant a ajudes econòmiques per a la recuperació de la comunitat portuària, l’entitat preveu destinar un total de 43 milions d’euros entre aquest exercici i el pròxim. En concret, el port preveu per a enguany un paquet de 23,3 milions d’euros, en accions com la reducció del coeficient de les taxes per als vaixells, mercaderia i passatge, bonificacions singulars a les terminals de contenidors, taxes de bonificació als tràfics insulars com a serveis essencials i bonificacions comercials. Per part seva, per a 2022, s’estima un impacte de les ajudes de 19,7 milions d’euros. En aquest sentit, el pla econòmic de xoc en 2020 va contemplar un alliberament de la liquiditat de 84 milions d’euros, amb una rebaixa de les taxes de 7,5 milions d’euros.

Cal destacar que l’autoritat portuària ha aconseguit en el primer semestre de l’any una xifra de negoci de 73,2 milions d’euros, el 7% més que en 2020, però el 15% inferior a les xifres prepandèmiques de 2019. Quant a resultats d’explotació es refereix, ha registrat 13 milions d’euros, amb un increment del 147%, encara que el 31% inferior a la del primer semestre de 2019. Finalment, el resultat de l’exercici ha estat de 15,2 milions d’euros, el 169% més que en 2020 i el 26% menys que en 2019.

RÈCORD DE CONTENIDORS I DE TRANSPORT FERROPORTUARI
El tràfic de mercaderies en el port de Barcelona no ha recuperat en el primer semestre de l’any xifres prepandèmiques, tot i el bon acompliment de segments com el dels contenidors o els granels sòlids. Amb 32,7 milions de tones, es tracta d’unes xifres el 49% inferiors a fa dos anys, encara que suposa un augment del 16,8% en termes interanuals. En concret, destaca la caiguda de granels líquids en el període, motivat pel descens del 51% en les importacions de gas natural i del 56% en les de gasolina. “Només aquestes dues mercaderies ja justificarien amb suficiència aquesta diferència”, ha assegurat José Alberto Carbonell.

En l’àmbit del gas natural, els resultats es justifiquen per la recuperació de la seva entrada per via gasoducte, que va en detriment del transport marítim. Així mateix, Damià Calvet ha constatat que “hi ha hagut un efecte provocat pels canvis en el mercat regulador”, perquè les plantes de regasificació dels ports d’interès general ara funcionen com un tanc únic virtual i, en estandarditzar-se els preus, el recinte català ha perdut competitivitat en aquest àmbit. Així mateix, l’augment de preus d’explotació dels vaixells afavoreix l’entrada del gas a través d’altres recintes portuaris peninsulars. Quant als volums de gasolina, el descens del preu del petroli en 2020 va augmentar el seu magatzematge. A l’altre costat de la balança, els granels sòlids s’han vist impulsats per les exportacions de sal comuna des de la nova terminal de ICL, que han multiplicat aquest producte per sis.

Quant al moviment de contenidors es refereix, Barcelona ha batut en el primer semestre de 2021 el seu rècord històric, una tendència que ja es va començar a observar a l’inici de l’any. Es tracta de la suma dels contenidors buits, de trànsit, d’importació i exportació. En concret, les exportacions han experimentat un increment rècord del 19% respecte a 2020 i del 16% respecte al 2019. En el cas de les importacions, la pujada respecte a 2020 ha estat del 16%, però no arriba a superar les dades de 2019, amb un 2% de disminució.

Per part seva, el director general de l’autoritat portuària ha detallat que, mentre les exportacions es van beneficiar en la primera meitat de l’any passat de l’enviament de carn porcina cap a Àsia com a principal vector, el primer semestre de 2021 ha fonamentat el seu volum i creixement en tràfics més diversos, tant per la tipologia de producte com de destins. “Encara que l’increment a la Xina és de pràcticament el 30% respecte a l’any passat, s’han recuperat mercats que feia uns anys eren potents, però que per qüestions aranzelàries havien perdut el seu protagonisme”, ha manifestat Carbonell, en referència a Mèxic (+31,2%) i els Estats Units (+28,7%), aquest últim amb productes com l’oli d’oliva o el vi.

Des del port també han recalcat el seu “positiu desenvolupament” en l’àmbit del tràfic ferroviari de contenidors, que fins a juny ha representat una quota del 16,1%, amb 161.735 contenidors. Es tracta d’un augment del 45,5% respecte a les 111.132 contenidors de 2020, quan la quota es va situar en el 13,1%. “Hem posat molts esforços tant comercials com econòmics”, ha recordat el director general. “Si bé encara ens queda molt per recórrer, comencem a veure els fruits d’aquesta política”.

No obstant això, el segment més afectat per la crisi sanitària i la pandèmia ha estat, sens dubte, el del passatge. El 13 de març de 2020 es va tancar el trànsit de passatgers i, en el cas dels creuers, la prohibició es va aixecar el passat set de juny, de manera que el ‘MSC Grandiosa’ va arribar al port de Barcelona el passat 26 de juny. En el cas dels ferries, l’activitat es va poder reprendre a la fi de juny de 2020, però la situació de pandèmia encara provoca avui dia que el moviment de passatgers sigui molt limitat. Per al tancament de l’any, l’autoritat portuària estima que els creuers realitzin entre 75 i 100 escales en les seves instal·lacions.

APROVACIÓ D’UN NOU DEPOT DE CONTENIDORS
Així mateix, en el consell d’administració del port de Barcelona celebrat aquest matí, s’ha aprovat una nova concessió de cinc anys a Transportes Portuarios per al desenvolupament d’un dipòsit de gestió i magatzematge de contenidors marítims buits. Els promotors faràn una inversió de 1,69 milions d’euros que comportarà una demolició i crear una campa, amb una superfície de la parcel·la de 28.617 metres quadrats, situats en les antigues instal·lacions del dipòsit de contenidors Damex.