21 de septiembre de 2021 | Actualizado 6:29

CMA CGM llança un nou servei per a càrrega rodada entre Barcelona, Marsella i Casablanca

El nou enllaç de transport marítim de curta distància realitzarà la seva primera escala en el port català el pròxim 25 d'agost
CMA CGM

La naviliera CMA CGM ha anunciat la posada en marxa d’un nou servei per a càrrega rodada entre els ports de Barcelona, Marsella i Casablanca. Aquest enllaç de transport marítim de curta distància donarà principi el pròxim 24 d’agost en el recinte francès, i un dia després escalarà en el port català, en el qual operarà en la terminal de BEST. La companyia ha assenyalat que aquesta nova opció “és una alternativa sostenible consistent als fluxos tradicionals de camions que transiten a través de l’estret de Gibraltar”.

La nova connexió tindrà una periodicitat setmanal i operarà en la terminal de BEST a Barcelona

En aquest sentit, la naviliera francesa preveu una reducció del 50% d’emissions de CO2 amb aquest nou enllaç. El servei estarà cobert per un vaixell Ro-Ro de 1.200 metres lineals de capacitat, el ‘Aknoul’ i disposarà d’una rotació setmanal entre els tres ports. El temps de trànsit entre el port de Barcelona i el de marroquí de Casablanca serà de dos dies, ha subratllat CMA CGM.

Aquest nou servei “incrementa la connectivitat intermodal a les regions oest i central d’Europa”, sosté la naviliera. Quant a les càrregues que acceptarà el mateix, seran contenidors, trailers, cotxes, maquinària de construcció i agrícola i càrrega de grans dimensions. A més, permetrà una nova connexió a altres destins del Mediterrani via Marsella.