23 de septiembre de 2021 | Actualizado 9:47

Huawei se suma al DFactory per contribuir les noves dinàmiques de fabricació

El gegant xinès abordarà tant iniciatives pròpies com de tercers en l’àmbit de la intel·ligència artificial
Representats de Huawei i Pere Navarro (CZFB) en un visita al DFactory aquest matí | CZFB

L’empresa tecnològica Huawei ha visitat la primera fase del DFactory Barcelona i ha expresat el seu suport a la iniciativa. La multinacional xinesa es convertirà en facilitadora de tecnologia i participant actiu en diferets projectes d’investigació i desenvolupament que ja s’han posat en marxa, segons han avançat des de la Zona Franca de Barcelona. “En un moment en el qual la intel·ligència artificial (IA) comença a formar part de la nostra vida diària, la incorporació de Huawei al DFactory ens permet dinamitzar aquest àmbit d’investigació i una connexió amb el mercat asiàtic de coneixement”, ha valorat el delegat especial de l’Estat a la zona franca catalana, Pere Navarro. Cal recordar que el DFactory inaugurarà la seva primera fase, de 17.000 metres quadrats, la propera tardor.

“Huawei ens permet dinamitzar l’àmbit d’investigació en intel·ligència artificial”
Pere Navarro Delegat especial de l’Estat a la Zona Franca de Barcelona

Huawei es consolidarà en aquest projecte com a un dels proveïdors tecnològics que impulsa l’alta capacitat de càlcul que disposarà el centre d’excel·lència IA Hermes a la fase inicial. Per fomentar les interaccions col·laboratives, abordarà tant iniciatives pròpies com de tercers en els àmbits de la IA aplicada al sector digital health, e-mobility o smart grids, entre d’altres. “És compromís de la companyia compartir el nostre coneixement amb empreses i emprenedors de les zones més innovadores, motiu pel qual teníem clar que havíem d’instal·lar-nos en el DFactory Barcelona”, ha assegurat el director general de Huawei España, Vicente Zhong. En aquest sentit, es pretén impulsar el creixement d’un ecosistema on petites, mitjanes i grans empreses comparteixin espai i coneixement per al desenvolupament de projectes de I+D.

Des del Consorci també han destacat que el seu suport en el passat a les noves iniciatives “sempre ha estat notable”, tant a Espanya com a Europa. A més, han recalcat la seva orientació cap a la digitalització i el progrés tecnològic. “Amb aquesta comunió de diferents entitats es vol superar qualsevol barrera trobada fins al moment en projectes de IA a través d’un lideratge ètic, la implicació institucional i de les autoritats, les aportacions de grans empreses multinacionals i la participació del teixit industrial local”, ha conclòs l’entitat. Així, es busca maximitzar el creixement de nous projectes innovadors i solucions tecnològicament avançades dins de les oportunitats que ofereixen els recursos pels fons Next Generation.