23 de septiembre de 2021 | Actualizado 13:09

Catalunya traça un pla per a recuperar l’activitat en l’Aeroport de Reus

L'acord institucional cerca consolidar el model d'aeroports en xarxa, al costat dels de Barcelona i Girona
Aeroport de Reus | Google Maps

La Generalitat de Catalunya accelerarà les mesures per a recuperar l’activitat en l’Aeroport de Reus, després de l’acord al qual ha arribat amb les institucions territorials que formen part de la taula estratègica del recinte aeroportuari. En concret, l’acord ha qualificat com a “essencials” les infraestructures aeronàutiques per a consolidar-lo “com un aeroport de proximitat per a les comarques del Camp de Tarragona i complementari a l’Aeroport de Barcelona”. D’aquesta manera, es busca “consolidar el model aeroportuari català d’aeroports en xarxa, compost pels aeroports de Barcelona, Reus i Tarragona”.

L’acord posa l’accent en la necessitat d’analitzar en la redacció del pla director de l’Aeroport de Reus, actualment en curs, les diverses alternatives de “ubicació futura de la plataforma i la terminal”, amb l’objectiu de poder planificar-lo amb “la màxima competitivitat”. A més, destaca la conveniència que l’aeroport disposi d’un pla de mesures específic per a la recuperació i el creixement de l’activitat, compartit entre el territori i el gestor aeroportuari. En concret, en incorporar en el pròxim document de regulació aeroportuària (DORA) d’Aena els elements necessaris.

El pla director de l’aeroport estudia les alternatives d’ubicació futura de la plataforma i terminal

D’altra banda, també es contempla l’execució “amb la màxima celeritat” de l’estació d’alta velocitat en l’Aeroport de Reus, en paral·lel amb l’estudi de viabilitat de la remodelació de la xarxa arterial ferroviària de Tarragona. Així, es busca situar a l’aeroport a 30 minuts de l’àrea metropolitana de Barcelona. La taula estratègica de l’Aeroport de Reus està formada per la Generalitat; la Diputació de Tarragona; els ajuntaments de Reus, Cambrils, Tarragona, Vila-seca i Salou; les cambres de comerç de Reus, Tarragona i Valls; el port de Tarragona i la Federació Empresarial d’Hosteleria i Turisme de Tarragona, que han aprovat l’acord. També ho integren la direcció de l’Aeroport de Reus i la subdirecció de l’Estat a Tarragona, que s’han abstingut.