26 de septiembre de 2021 | Actualizado 8:20

El port de Tarragona acull dues operatives de càrrega de projecte cap als Estats Units

L'estibadora que ha realitzat l'embarcament ha estat Noatum Tarragona i el transport de les peces ha estat a càrrec de Transmodal
Moment de l'embarcament d'una de les peces | Autoritat Portuària de Tarragona

Els molls del port de Tarragona han acollit dues operatives d’embarcament de càrrega de projecte (project cargo) amb destinació als Estats Units. La primera d’elles, desenvolupada en el moll Castella, ha estat d’un sol mòdul de 198 tones de pes i té com a destí Houston. La segona d’aquestes operatives ha consistit en l’embarcament de cinc mòduls, quatre de 89 tones de pes i una de 330 tones, amb destinació a Nova Orleans. Les peces han estat carregades amb grues de gran tonatge del propi vaixell, el ‘BBC Africa’, una embarcació amb una eslora de 120 metres, un calat de 7,6 metres i una mànega de 20 metres, que ha estat consignada en l’enclavament tarragoní per Marmedsa Noatum Maritime.

Les peces s’utilitzaran per a la construcció de plantes químiques als Estats Units

El mòdul de primer dels projectes té una longitud de 35 metres, mentre que el segon ha comptat amb quatre mòduls de 21 metres de longitud i un altre de 25 metres, ha indicat l’Autoritat Portuària de Tarragona. Els dos projectes han estat construïts per Schwartz Hautmont a Vila-seca i a l’interior del propi port de Tarragona. “Es tracta”, ha destacat la institució portuària, “d’una de les empreses situades en el port de Tarragona que construeix grans projectes per a la indústria química i energètica mundial“. L’estibadora encarregada de l’operativa ha estat Noatum Tarragona i el transport ha estat a càrrec de Transmodal.

“El tràfic de càrrega de projecte és en aquests moments un servei del port de Tarragona dins de l’estratègia de creixement i diversificació de tràfics”, ha subratllat l’autoritat portuària. “La infraestructura portuària tarragonina”, ha afegit, “ofereix serveis i disponibilitat de superfície per a aquesta mena de càrregues, com són les àmplies àrees operatives en els molls, les rampes Ro-Ro i una excel·lent accessibilitat”. El calat de 16 metres de profunditat “fa la resta, ja que permet l’atracada de vaixells especials preparats per a transportar grans càrregues”, ha indicat la institució portuària.