23 de septiembre de 2021 | Actualizado 13:09

Tarragona instal·la un bol·lard enterrat per a millorar l’atracada en el moll de Cantàbria

El projecte desenvolupat pels tècnics d'infraestructures del port català permet que sigui invisible quan no és necessari el seu ús
Bol·lard instal·lat en el moll de Cantàbria | Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha instal·lat un bol·lard enterrat per a millorar l’atracada de vaixells en el moll de Cantàbria. “Aquesta novetat”, ha indicat la institució, “respon a la necessitat de millorar l’amarrament amb un nou sistema en la zona de la rampa Ro-Ro que utilitzen els fast ferri que connecten setmanalment el port de Tarragona amb Turquia, però també podrà ser utilitzat pels car carriers que ho requereixin”. Aquest bol·lard permet amarrar els caps a través de popa per a millorar l’atracada segura davant condicions de vent per als vaixells que presentin una “obra morta” (part del vaixell que està fora de l’aigua) important, ha apuntat l’enclavament tarragoní.

La coberta del bol·lard s’aixecarà cada vegada que sigui necessària la seva utilització en les operatives Ro-Ro

L’objectiu d’aquesta instal·lació és poder compatibilitzar l’espai del moll amb altres operatives quan no estigui el vaixell Ro-Ro atracat. La solució desenvolupada pels tècnics d’infraestructures del port de Tarragona permet que la coberta del bol·lard s’aixequi cada vegada que sigui necessària la seva utilització per l’empresa terminalista encarregada de les operatives Ro-Ro en el moll de Cantàbria i que sigui invisible quan no sigui necessari.

La instal·lació d’aquest bol·lard ha estat una solució implantada arran de l’entrada del servei regular entre Tarragona i Izmir. L’autoritat portuària ha destacat que és un servei “que s’ha consolidat en pocs mesos i, fins i tot, ha ampliat el seu radi d’acció”. Recentment, ha recordat la institució, “el port de Tarragona ha estès la ruta Ro-Ro amb Turquia fins al centre de la Península amb tren”. Aquest fet ha estat important per a l’enclavament portuari, ja que ha aconseguit així el primer servei ferroviari regular de contenidors des de les seves instal·lacions. Es tracta d’una operativa setmanal que uneix la terminal intermodal de La Boella, situada en el port de Tarragona, amb el port sec de Azuqueca de Henares a Guadalajara. Neteja