26 de septiembre de 2021 | Actualizado 8:20

Les obres de l’edifici ASTA del port de Barcelona començaran en les properes setmanes

S'ha procedit al trasllat temporal del centre de control operatiu de la Policia Portuària a la terminal Drassanes per a realitzar les obres
Render del futur edifici ASTA una vegada finalitzats els treballs de remodelació | Autoritat Portuària de Barcelona

Les actuacions previstes per a la remodelació de l’edifici ASTA del port de Barcelona s’iniciaran en les pròximes setmanes. De fet, està previst que FCC, l’empresa adjudicatària del projecte per 15,9 milions d’euros, comenci les obres durant el mes de setembre i s’estendran durant un període aproximat de tres anys i mig.

Per a fer els treballs, s’ha procedit al trasllat temporal del centre de control operatiu de la Policia Portuària, fins ara situat en el complex ASTA i al qual tornarà una vegada finalitzin les obres. Fins llavors, la primera planta de la terminal Drassanes acollirà el centre operatiu del cos de seguretat durant els 24 mesos que està previst que durin les actuacions corresponents a l’espai de la Policia Portuària. El complex ASTA remodelat acollirà, a més de la Policia Portuària, els servidors de l’autoritat portuària i el parc mòbil, entre altres.

La remodelació de l’edifici ASTA es va aprovar en el consell d’administració del port de Barcelona celebrat al febrer de 2020. Posteriorment, el Consell de Ministres va autoritzar la contractació de les obres, fa ara un any. El procés es va tancar el passat el passat 26 de maig amb l’adjudicació del projecte al grup FCC aprovada pel consell d’administració de l’autoritat portuària.