26 de septiembre de 2021 | Actualizado 8:20

Solcam Energia instal·larà mig miler de panells solars en el port de Tarragona

Els 578 panells permetran cobrir una quarta part de les necessitats energètiques del moll Costa del recinte català
Simulació de l'edifici del Museu del Port amb els panells fotovoltaics | Autoritat Portuària de Tarragona

L’Autoritat Portuària de Tarragona ha adjudicat la instal·lació de 578 panells fotovoltaics a l’empresa Solcam Energia. Els treballs s’iniciaran el proper mes de setembre amb l’objectiu que finalitzin al novembre. D’aquesta manera, s’equiparà la coberta de l’edifici del nou Museu del Port de Tarragona amb aquestes plaques, que permetran cobrir fins a una quarta part de les necessitats elèctriques del moll Costa.

Els nous equips sumaran 263 kW de potència màxima al sistema ja existent d’energia elèctrica fotovoltaica del port, “que aconseguirà així una capacitat màxima de producció de 419,81 MWh/any, dels quals 389,44 MWh/any seran per autoconsum”, ha desglossat l’autoritat portuària. Aquesta inversió suposarà també un estalvi de 32.000 euros anuals en la factura energètica de l’entitat. De tal forma, l’autoritat portuària contempla un escenari d’amortització d’entre cinc i un màxim de vuit anys.

“Aquest nou sistema augmentarà la sostenibilitat i l’estalvi energètic i s’unirà a altres sistemes similars ja en funcionament en altres equipaments del port de Tarragona”, han manifestat des de l’autoritat portuària. Actualment, el port de Tarragona ja produeix energia elèctrica amb plaques fotovoltaiques en el sostre de l’edifici administratiu, en l’edifici del nou Punt d’Inspecció Fronterer (PIF), en les dependències de Duanes, en la Confraria de Pescadors i en el de la Policia Portuària.