19 de septiembre de 2021 | Actualizado 9:45

Barcelona sosté l’acceleració dels seus tràfics portuaris fins a juliol

El port de Barcelona consolida un ascens superior al 30% en el moviment de contenidors després de superar l'equador de l'any
Portacontenidors atracat en la terminal BEST | Autoritat Portuària de Barcelona

El moviment de contenidors registrat en el port de Barcelona fins al mes de juliol s’ha incrementat el 30,4% respecte al mateix període de 2020. Aquest ascens sostingut ha permès al recinte català batre el seu màxim històric de 2019, exercici en el qual també va aconseguir un tràfic superior als dos milions de teus fins a juliol. “Durant els set primers mesos de 2021, s’han transportat el 4,1% més de contenidors que en 2019, la qual cosa suposa superar els volums prepandèmia i confirma la recuperació de l’economia de el hinterland”, han destacat des de l’autoritat portuària.


Les exportacions en contenidors es mantenen per sobre de les importacions al juliol. Concretament, els contenidors embarcats s’han situat en 65.680 teus i continuen superant les importacions (54.171 teus). No obstant això, pràcticament s’igualen quant al seu creixement: els contenidors d’exportació van augmentar el 17,3% mentre que els importació es van incrementar el 16,2%. Per part seva, el transbord ha superat els 600.000 teus fins a juliol, el 50% més.

Quant al volum total de mercaderies, s’ha situat per sobre dels 38,5 milions de tones fins a juliol, dada que suposa el 16,6% més que en el mateix període de 2020. Malgrat l’increment, el tràfic total acumulat en els set primers mesos encara “no supera les xifres prepandèmia i es queda el 5,1% per sota del de juliol de 2019”, si bé, “es manté la tendència alcista iniciada a la fi de l’any passat”, han explicat des del port de Barcelona.


Segons l’autoritat portuària, “els principals indicadors de tràfic registren xifres positives entre gener i juliol de 2021 excepte els graneles líquids (-11,8%), en bona part pel descens del gas natural i de les gasolines, i els passatgers (-19,8%)”. En el cas dels granels sòlids, aquesta tipologia de tràfics ha crescut el 15,8% en els set primers mesos, producte de l’evolució de la sal comuna (multiplica per deu el seu volum per la nova terminal de ICL), les faves de soia i la ferralla com a grans contribuents.

Les operatives de la terminal de ICL Iberia han permès multiplicar per deu el trànsit de sal comuna

D’altra banda, “el segment dels vehicles continua amb resultats positius amb 318.823 unitats transportades, el 23,7% més respecte a l’any passat, impulsat per la pujada del 41% en les exportacions”, ha assenyalat l’autoritat portuària. No obstant això, es troba encara molt lluny dels nivells prepandèmics.

Quant als passatgers, un total de 432.250 han embarcat o desembarcat en el port de Barcelona fins a juliol, el 77,9% menys. D’aquests, 389.840 corresponen a ferris de línia regular, la qual cosa implica un augment del 14,7% respecte a 2020. No obstant això, la caiguda total dels passatgers ve produïda pels creuers que, malgrat el retorn a l’activitat des d’el mes de juny passat, encara acumulen una disminució del 78,7% per tots els mesos anteriors d’inactivitat.